četrtek, 20. 8. 2020

Kinodvor predstavlja: Kino na zahtevo

Ste zamudili film na sporedu Kinodvora in si ga želite ogledati v družbi prijateljev, praznujete jubilej ali pa vas samo skrbi gneča na kulturnih prireditvah? V Kinodvoru lahko rezervirate zasebno projekcijo v Mali dvorani za zaključeno skupino do deset oseb.

Kino na zahtevo - začnemo septembra

Septembra boste lahko izbirali med naslednjimi filmi:
Medena dežela (Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov), Pod belimi pečinami (William Nicholson), Ema (Pablo Larraín), Jadralke (Alex Holmes), Zgodbe iz kostanjevih gozdov (Gregor Božič), Zlata rokavica (Fatih Akin), Kriči, Sarajevo! (Tarik Hodžić), Obtožujem! (Roman Polanski), Sol zemlje (Wim Wenders, Juliano Ribeiro Salgado).
Posebej za mlado občinstvo pa ponujamo Kinobalonov izbor: Neverjetna zgodba o velikanski hruški (Philip Einstein Lipski, Jørgen Lerdam, Amalie Næsby Fick, 5+), Navihani Bram (Anna van der Heide, 6+), Nenavaden teden s Tesso (Steven Wouterlood, 9+).

Kdaj lahko obiščem Kino za zahtevo

Izberete lahko katerokoli dan in uro v delovnem času blagajne Kinodvora. Redna cena Kina na zahtevo za skupino do deset oseb je 50 €, za člane Kluba Kinodvor in Kinobalon pa 40 €.
Seznam filmov Kina na zahtevo in urnik blagajne sta objavljena na spletni strani Kinodvora, termin in izbrani film pa sporočite na e-naslov ana.pucihar@kinodvor.org ali pokličite na 030 324 808.

Minipleks v središču mesta

Rezultati obiska v Kinodvoru v zadnjih letih kažejo, da v Ljubljani potrebujemo novo, večje in sodobnejše filmsko prizorišče, v katerem bo mestni kino lahko razgrnil, obogatil in nadgradil vse svoje programe, ki v mnogočem presegajo kinematografsko dejavnost. Odločili smo se, da minipleks mestnega kina s petimi dvoranami uredimo v podhodu Ajdovščina, s čimer bomo pomembno prispevali k oživitvi tega območja.

S projektom bomo zagotovili prostorske in druge pogoje, v katerih lahko resnično zaživi koncept mestnega kina kot ustvarjalnega kulturnega središča za vse generacije, s poudarkom na pridobivanju novega, zlasti mladega občinstva. Mestni kino Kinodvor bo lahko z novim minipleksom utrdil položaj osrednjega mestnega kina s kakovostno in raznovrstno filmsko ponudbo ter programom za otroke in mlade. Postal bo filmsko središče s filmsko-vzgojnimi in izobraževalnimi programi za vse generacije ter živo festivalsko in družabno srečevališče.

minipleks3

V sodelovanju z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije smo spomladi zaključili projektni natečaj za izbiro strokovno najprimernejše rešitve za minipleks mestnega kina. Avtorji mag. Peter Gabrijelčič, univ.dipl.inž.arh., Tomaž Ebenšpanger, univ.dipl.inž.arh., Boštjan Gabrijelčič, univ.dipl.inž.arh., Aleš Gabrijelčič, univ.dipl.inž.arh., Anja Mencinger, abs.arh., Nik Solina, abs.arh. in Lovre Mohorič, štud.arh. so po mnenju ocenjevalne komisije po vseh merilih pripravili najbolj celovito rešitev.

Preberite tudi: