petek, 10. 7. 2020

Kmalu bo na Grbi še več vrtičkov

Na območju Grbe smo začeli s pripravljalnimi deli za ureditev novega vrtičkarskega območja – Grba II. Dela bodo trajala predvidoma do konca leta, tako da bodo vrtički nared na začetku nove sezone.

Uredili bomo približno 50 novih vrtičkov, ki jih bomo v naslednji vrtičkarski sezoni ponudili v zakup vrtičkarjem.
Na območju med vrtički in PST bomo uredili tudi novo večgeneracijsko igrišče, namenjeno druženju, ustvarjanju in igranju različnih generacij.

Že 8 vrtičkarskih območij v Ljubljani

V Ljubljani smo v zadnjih desetih letih uredili več vrtičkarskih območij, na katerih lahko meščanke in meščani zakupijo svoj košček zemlje in pridelujejo vrtnine.

Prvi dve vzročni območji z vrtički smo že leta 2010 uredili v Štepanjskem naselju in Dravljah. Nadaljevali smo leta 2014 z ureditvijo vrtičkarskega območja Ježica, dve leti kasneje smo preuredili nekoč degradirano območje Rakova jelša. V naslednjih letih smo uredili še vrtičke ob Vojkovi, ob ulici Iga Grudna in na Grbi. Čisto sveži pa so vrtički na območju Vižmarje – Brod. To je tudi prvo območje, kjer smo uredili tudi 14 vrtičkov, ki so prilagojeni gibalno oviranim osebam.

Kako priti do svojega vrtička?

Pogoji najema vrtička so določeni v Odloku o urejanju in oddaji zemljišč Mestne občine Ljubljana za potrebe vrtičkarstva, vse podrobnosti o najemu najdete tukaj.

Preberite tudi: