četrtek, 18. 6. 2020

Kolesarsko konferenco Velo-city bomo gostili leta 2022

V Ljubljani smo v začetku tega meseca načrtovali izvedbo konference Velo-city, največjega letnega svetovnega srečanja Evropske kolesarske zveze. Zaradi omejitev, povezanih z epidemijo koronavirusa, smo se skupaj s soorganizatorjema, Evropsko kolesarsko mrežo in Gospodarskim razstaviščem, odločili, da bomo konferenco izpeljali med 14. in 17. junijem 2022.

Ljubljana je kolesarsko mesto in ponosni smo, da je mednarodna strokovna javnost prepoznala naš napredek na tem področju ter da nam je Evropska kolesarska zveza zaupala organizacijo letošnjega srečanja, na katerem smo želeli izpostaviti najnovejše aktivnosti, smernice ter ukrepe na področju kolesarjenja. V naslednjem obdobju bomo še nadgrajevali naše aktivnosti na tem področju, tako da bomo tudi na konferenci čez dve leti lahko izpostavili najbolj aktualne teme, povezane s kolesarjenjem v mestih.

Prepričani smo, da vsakodnevno urbano kolesarjenje viša kakovost življenja v mestih, zato je njegovo spodbujanje ena od naših prioritetnih nalog na področju trajnostnega razvoja mesta. Da smo na pravi poti, med drugim dokazuje tudi že tretja zaporedna uvrstitev Ljubljane na lestvico 20 kolesarjem najbolj prijaznih mest na svetu The Copenhagenize Index.

O konferenci Velo-city

Konferenca Velo-city predstavlja največje svetovno srečanje na področju kolesarjenja, kolesarske infrastrukture, kolesarskih inovacij, varnosti koles ter družbenih in kulturnih sprememb, ki jih povzroča kolesarjenje na globalni ravni. Predstavlja globalno komunikacijsko in informacijsko platformo, katere cilj je izboljševanje načrtovanja in zagotavljanja infrastrukture za kolesarjenje in spodbujanje vsakodnevnega kolesarjenja v urbanih okoljih.
Vsako leto se je udeležijo predstavniki lokalnih, regionalnih, vladnih, nevladnih pa tudi mednarodnih organizacij ter strokovnjaki z različnih področij (tehnologije, zdravja, vedenjskih sprememb, mobilnosti, urbanih in infrastrukturnih politik ter prometa na splošno).

 

Preberite tudi: