torek, 29. 11. 2022

Ljubljani že četrto priznanje Access City Award

V petek, 25. novembra 2022, na evropski dan invalidov, smo v Bruslju prejeli bronasto priznanje Access City Award 2023, ki ga podeljuje Evropska komisija. Priznanje smo prejeli za širok pristop k dostopnosti, ki zajema celotno prebivalstvo v našem mestu.

To je že četrto priznanje na omenjenem natečaju (za leto 2012 smo prejeli posebno pohvalo, za leto 2015 bronasto in za leto 2018 srebrno priznanje), s katerim si Ljubljana utrjuje položaj na samem vrhu evropskih mest na področju dostopnosti. Zagotavljanje dostopnosti je ena od prednostnih nalog Mestne občine Ljubljana, zato že vrsto let izvajamo aktivnosti, ki segajo na številna področja, od izobraževanja, športa, kulture, socialnega varstva in zdravja do prometne infrastrukture.
Ob priznanju smo prejeli še 80.000 evrov nagrade, ki jih bomo namenili za nadaljnje ukrepe, s katerimi bomo še izboljševali dostopnost v Ljubljani.

Na letošnjem natečaju je sodelovalo 43 mest iz vse Evrope, v finalni izbor se jih je uvrstilo šest. Poleg Ljubljane še Cordoba, Grenoble, Hamburg, Merida in Skellefteå.

Preberite tudi: