petek, 10. 6. 2022

Med počitnicami filmske delavnice, nogometni kamp ali kaj drugega?

Med številnimi poletnimi počitniškimi programi ljubljanskih javnih zavodov lahko otroci izberejo med drugim filmske delavnice Kinodvora, nogometni ali odbojkarski kamp Športa Ljubljana ali pa skupaj z Mladimi zmaji ušpičijo kaj kreativnega za našo Ljubljano.

Filmske počitnice v mestnem kinu Kinodvor

Počitniška delavnica Pozor, snemamo … videospot! je petdnevna filmska delavnica za otroke od 10. do 14. leta. Potekala bo od 25. do 31. avgusta (razen sobote in nedelje) od 9. do 13. ure.
Več informacij najdete tukaj.

V sklopu poletnega počitniškega programa Od knjige k filmu bodo otroci ob 70-letnici knjižne zbirke Sinji galeb spoznali filme, ustvarjene po literarnih predlogah.
Več informacij je dostopnih tukaj

Poleg omenjenega filmskega programa bodo lahko otroci uživali tudi v Poletnem Kinobalonovem izboru najboljših filmov letošnje sezone. Ti bodo na sporedu julija in avgusta vsako soboto popoldan, program pa bo še objavljen na spletni strani Kinodvora.

Poletna avantura Mladih zmajev

Grafika Poletna avantura - Potepaj se z Zmaji!

To poletje Mladi zmaji od 27. junija do 31. avgusta 2022 poleg počitniškega varstva organizirajo tudi izlete, tabore, plesno poletno šolo, glasbeni natečaj in tradicionalni dogodek Biti mlad je zakon. 

28. junija in 28. avgusta se bodo mladi (10-29 let) odpravili v Movieland, na vrhuncu poletja, 25. in 26. julija, pa bodo prespali v zavetrju avtobusov Mladih zmajev in se preizkusili tudi v vožnji kajakov na Ljubljanici.

Med 4. in 10. julijem bo pestro v Pustolovskem taboru – Pot pod noge in med 18. in 22. julijem v Multimedijskem taboru - Ustvari film.

Tudi letos bodo mladi gostovali v Zavetišču Gmajnice, in sicer od 4. do 8. julija, novost pa je gostovanje v Živalskem vrtu Ljubljana od 11. do 15. julija, kamor se bodo odpravili po 4. dnevu spoznavanja Zavetišča in tam tudi prespali.

Mladi zmaji so pripravili tudi gibalni seminar Gibosfera, ki bo potekal med 4. in 8. julijem, glasbeni natečaj Hit betona med 27. junijem in 12. avgustom, z dogodkom Biti mlad je zakon, pa bodo 26. avgusta zaokrožil poletje.

Nogometni kamp Ljubljana

Nogometni kamp Ljubljana. Foto: Šport Ljubljana
Foto: Šport Ljubljana 

 

Nogometni kamp Ljubljana, ki ga organizira Šport Ljubljana v sodelovanju z ljubljanskimi nogometnimi klubi, je namenjen deklicam in dečkom od 7. – 13. leta starosti. Poleg treningov nogometa na nogometnih igriščih z naravno travo v Športnem parku Svoboda bodo otroci spoznavali tudi druge športne aktivnosti. Poseben poudarek je na gibalnih dejavnostih v Gimnastičnem centru Ljubljana, v vročih dneh pa je organizirana tudi ohladitev na Kopališču Kolezija.

Nogometni kamp poteka v dveh terminih, in sicer od 25. do 29. julija 2022 ter od 1. do 5. avgusta 2022, od ponedeljka do petka od 8.00 do 16.00 (dodatno varstvo od 7:30 – 8:00 in od 16:00 – 16:15). 

Več informacij in prijavnico najdete tukaj

Poletni odbojkarski kamp 

Odbojkarski kamp. Foto: Šport Ljubljana
Foto: Šport Ljubljana 

 

Odbojkarski kamp, ki ga organizira Šport Ljubljana v sodelovanju z ljubljanskimi odbojkarskimi klubi, je namenjen deklicam in dečkom od 8. - 15. leta starosti, ki že trenirajo odbojko, kakor tudi vsem, ki bi si želeli narediti prve odbojkarske korake. Otroci bodo poleg osnov atletike na stadionu Kodeljevo in igre z žogo spoznali med drugim spretnostni poligon OŠ Maksa Pečarja, se odpravili na pohod po Krajinskem parku Rašica in RIC Sava, si ogledali Hipodroma Stožice, igrali odbojko na mivki in disk golf na RIC Sava, plavali in se kopali na Kopališču Kodeljevo.

Program bo potekal od 22. do 26. avgusta 2022, od 8:00 – 16:00 (dodatno varstvo od 7:30 – 8:00 in od 16:00 – 16:30).

Več informacij in prijavnico najdete tukaj.  

Pester nabor počitniških programov tudi v drugih javnih zavodih

Počitniške dni si lahko otroci popestrijo tudi s številnimi drugimi programi, ki jih pripravljajo ljubljanski javni zavodi. Več o programih si lahko preberete tukaj

Preberite tudi: