sreda, 1. 6. 2022

Počitnice so pred vrati

Šolarjem misli že uhajajo k dolgim poletnih počitnicam. Počitniške dni si lahko popestrijo tudi s programi, ki jih pripravljajo ljubljanski javni zavodi.

Počitnice v Mali ulici

gozdni sprehodi2

V Mali ulici bodo prijave na poletno počitniško varstvo začeli sprejemati v sredo, 4. maja 2022, ob 7. uri. Varstvo je namenjeno otrokom od prvega do petega razreda osnovne šole, izvajali pa ga bodo v prostorih Male ulice, v Zavetišču za zapuščene živali Ljubljana, na mestnih vrtičkih Rakova jelša ter na Rožniku in Šišenskem hribu.
Podrobnosti o posameznih programih si lahko ogledate tukaj. Na voljo imajo tudi brezplačna mesta, ki jih financira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Poletje na Ljubljanskem gradu

pocitinice na gradu

V Zmajevem brlogu na Ljubljanskem gradu bodo počitniški programi potekali od 4. julija do 5. avgusta 2022, med 7.30 in 16.30 uro. Otroci bodo večji del dneva raziskovali grad in njegovo okolico, prosti čas pa preživljali v naravi.
Na voljo sta dva programa, eden za ustvarjalne stripovske navdušence, drugi pa je pustolovski – za vse zmajske privržence. Namenjena sta otrokom, starim od 6 do 10 let. 
Vse informacije o počitnicah na Ljubljanskem gradu najdete tukaj, kjer zbirajo tudi prijave. 

Nepozabne počitnice v Mestnem muzeju Ljubljana 

joga

V Mestnem muzeju Ljubljana vabijo na počitniški program, ki bo potekal od 4. do 8. julija in od 15. do 19. avgusta 2022, med 8. in 16. uro. Namenjen je otrokom, starejšim od 6 let.  
V počitniškem tednu se boso ustavili pri koliščarjih v muzeju, obiskali Emonce v arheološkem parku, se potikali po srednjeveških ulicah Ljubljane, obiskali dom velikega mojstra arhitekta Jožeta Plečnika, in se ob vsem tem veliko igrali in družili. Otroci bodo v tednu dni z muzejskimi duhovi, ročnimi spretnostmi, malicami, kosili, izleti ter veliko, veliko časa za prosto igro in zabavo spoznali marsikatero skrivnost iz preteklosti Ljubljane. Druženje pa jim bo prineslo tudi nove življenjske izkušnje!
Podrobnosti o programu najdete tukaj

Poletnih počitnic ni brez plavanja

Plavalne počitnice 2022. Foto: Šport Ljubljana
Foto: JZ Šport Ljubljana


Na kopališčih Kolezija in Kodeljevo bo to poletje poleg začetnega in nadaljevalnega tečaja potekal tudi plavalni tečaj z dejavnostmi v vodi, ki ponuja poleg učenja plavanja in športnih aktivnosti v vodi tudi športne aktivnosti na suhem. Otroci se bodo najprej navadili na vodo, potem pa se bodo učili elementarne ter nadaljevalne tehnike plavanja, se pod vodstvom igrali s plavajočimi didaktičnimi pripomočki, in se na Kopališču Kodeljevo spuščali tudi po toboganih, seveda pod nadzorom plavalnih učiteljev.
Več informacij in prijavnice boste našli tukaj.  

10 urni začetni in nadaljevalni plavalni tečaj, ki ga lahko na Kopališču Kolezija obiskujejo otroci, rojeni od leta 2017 dalje, poteka od 24. maja do 23. junija 2022, in sicer ob torkih in četrtkih od 17. do 18. ure. 
Podrobnosti o tečaju in prijavnice najdete tu

Poletne počitniške šole Pionirskega doma

Otroci se igrajo. Foto: Pionirski dom
Foto: Pionirski dom


Počitniške šole v Pionirskem domu že tradicionalno ponujajo sproščeno druženje in preplet različnih dejavnosti. Šole bodo v juliju in avgustu potekale na dveh lokacijah: na Vilharjevi cesti 11 in na Komenskega 9. Otroci bodo lahko izražali svojo kreativnost na likovnih ustvarjalnicah, Rock akademiji in v Glasbeni, Filmski, Plesni, Gledališko-scenografski, Cirkuški šoli, Šoli animiranega filma, Mali šoli arhitekture in Šoli robotike. Med drugim bodo spoznavali tudi morska bitja, pošasti in super junake. 
Podrobnejše informacije in prijavnice najdete tukaj

Nogometni kamp Ljubljana

Nogometni kamp Ljubljana. Foto: Šport Ljubljana
Foto: Šport Ljubljana 

 

Nogometni kamp Ljubljana, ki ga organizira Šport Ljubljana v sodelovanju z ljubljanskimi nogometnimi klubi, je namenjen deklicam in dečkom od 7. – 13. leta starosti. Poleg treningov nogometa na nogometnih igriščih z naravno travo v Športnem parku Svoboda bodo otroci spoznavali tudi druge športne aktivnosti. Poseben poudarek je na gibalnih dejavnostih v Gimnastičnem centru Ljubljana, v vročih dneh pa je organizirana tudi ohladitev na Kopališču Kolezija.

Nogometni kamp poteka v dveh terminih, in sicer od 25. do 29. julija 2022 ter od 1. do 5. avgusta 2022, od ponedeljka do petka od 8.00 do 16.00 (dodatno varstvo od 7:30 – 8:00 in od 16:00 – 16:15). 

Več informacij in prijavnico najdete tukaj

Poletni odbojkarski kamp 

Odbojkarski kamp. Foto: Šport Ljubljana
Foto: Šport Ljubljana 

 

Odbojkarski kamp, ki ga organizira Šport Ljubljana v sodelovanju z ljubljanskimi odbojkarskimi klubi, je namenjen deklicam in dečkom od 8. - 15. leta starosti, ki že trenirajo odbojko, kakor tudi vsem, ki bi si želeli narediti prve odbojkarske korake. Otroci bodo poleg osnov atletike na stadionu Kodeljevo in igre z žogo spoznali med drugim spretnostni poligon OŠ Maksa Pečarja, se odpravili na pohod po Krajinskem parku Rašica in RIC Sava, si ogledali Hipodroma Stožice, igrali odbojko na mivki in disk golf na RIC Sava, plavali in se kopali na Kopališču Kodeljevo.

Program bo potekal od 22. do 26. avgusta 2022, od 8:00 – 16:00 (dodatno varstvo od 7:30 – 8:00 in od 16:00 – 16:30).

Več informacij in prijavnico najdete tukaj.  

Poletna avantura Mladih zmajev

To poletje Mladi zmaji od 27. junija do 31. avgusta 2022 poleg počitniškega varstva organizirajo tudi izlete, tabore, plesno poletno šolo, glasbeni natečaj in tradicionalni dogodek Biti mlad je zakon. 
Podrobnosti o prijavah in aktivnostih bodo objavljene tukaj