petek, 20. 12. 2019

Mesto literature ima svojo spletno stran

Zaživela je nova spletna stran Unescovega mesta literature. Dejavnosti Ljubljane, Unescovega mesta literature, v sodelovanju z našim Oddelkom za kulturo vodi zavod Divja misel.

Ljubljana nosi naziv Mesto literature

Ljubljana je 11. decembra 2015 prejela stalni naziv mesto literature, ki ga Unesco podeljuje mestom z bogato literarno dediščino in živahnim sodobnim literarnim utripom, ki se zavedajo pomena kulture in knjige za trajnostni razvoj mesta.

Spletno mesto je dostopno tukaj.

Naziv mesto literature nosi 39 mest

Štiri zaveze, ki jih bomo v Ljubljani z nazivom uresničevala

  1. Mestna občina Ljubljana bo trajno skrbela za razvoj literature in ustvarila duhovne in materialne pogoje, da postane Ljubljana varen dom literarnih ustvarjalcev z vsega sveta.
  2. Mestna občina Ljubljana bo še naprej podpirala literarne in druge kulturne prireditve, ki bodo tudi v prihodnje dostopne vsakomur.
  3. Mestna občina Ljubljana bo trajno pozornost posvečala promociji branja in dostopnosti knjige za vse starostne skupine, podpirala knjižno infrastrukturo in knjigo kot življenjsko popotnico mladim.
  4. Mestna občina Ljubljana bo spodbujala nastanek novih zaposlitvenih možnosti za mlade na področju knjižne industrije in infrastrukture ter v aktivnosti vključevala priseljence, tujce in vse ljudi, ki so si Ljubljano izbrali za svoj dom.

unesco

 

Preberite tudi: