sreda, 2. 9. 2020

Mladinsko vabi mlade igralke in igralce

Mlade igralke in mladi igralci, pozor! Slovensko mladinsko gledališče v okviru programa Mlado Mladinsko vabi mlade med 14. in 19. letom na avdicijo za celoletni ustvarjalno-učni proces, ki se bo zaključil z gledališko predstavo in večerom gledaliških esejev.

Predstava in večer esejev bosta na podlagi znanega besedila ter njihovih lastnih razmislekov raziskovala položaj mladih v današnji družbi in njihov odnos do sveta in umetnosti. Proces, ki bo trajal od oktobra 2020 do novembra 2021, bo hkrati piljenje gledaliških veščin, ki ga bosta v sodelovanju z ekipo drugih ustvarjalcev vodili dramaturginja in gledališka pedagoginja Ana Duša in gledališka režiserka Tjaša Črnigoj, ki bo uprizoritev tudi režirala. Sodelujoči boste tako na vajah, gostujočih predavanjih in ogledih predstav nadrobno spoznavali ustroj in metode sodobnega gledališča in se urili v gledaliških veščinah. K sodelovanju ste vabljeni tudi vsi, ki raje razmišljate in pišete, kot govorite in nastopate. Premiera gledaliških esejev bo spomladi, predstave pa novembra 2021.

Vprašajte karkoli

Avdicija bo 26. in 27. septembra 2020 v Slovenskem mladinskem gledališču v Ljubljani. Prijave sprejemamo do 23. septembra na elektronskem naslovu mlado@mladinsko-gl.si.

Pošljete naslednje podatke: ime in priimek, datum rojstva, telefonsko številko in videoposnetek, v katerem znani osebi, še živi ali že mrtvi, slovenski ali tuji, izmišljeni ali resnični, zastavite vprašanje po lastni izbiri. Vprašate lahko karkoli. Posnetek je lahko kratek ali dolg, v obliki enega stavka ali dolgega pisma in vsega vmes. V kamero ga lahko preberete ali poveste.

Veselimo se vaših prijav in dela z vami.

Preberite tudi: