četrtek, 20. 8. 2020

Nadaljujemo s predavanji za vrtičkarje

V sredo, 26. avgusta 2020, vas ob 17. uri vabimo na predavanje Polži, ureditev vrta in opravila v avgustu, ki bo na vrtičkih v Dravljah.

Agronom in strokovnjak iz Zelenega sveta Davor Špehar bo pojasnil, kako na naraven način ukrepamo proti polžem na vrtu, kako lahko vrtnarimo ekološko, zakaj in kako poskrbimo za urejen vrt ter kako na zdrav način na vrtu podpiramo biotsko pestrost. Predstavil bo tudi pravilno uporabo kompostnika, kaj spada v kompostnik, kako pripraviti odpadne dele za kompostiranje ter kako uporabljati v kompostniku pridobljeno gnojilo pri vrtnarjenju.

Kako pripraviti lahek api zajtrk

Vrtnarskemu predavanju bo sledila api delavnica z apiterapevtko Nino Ilič iz Zavoda Eneja, z naslovom Lahek api zajtrk. Na delavnici se boste med drugim naučili, kako čebelji pridelki učinkujejo na naše telo, katere so sestavine lahkega api zajtrka, za koga je le-ta še posebej priporočljiv ter kako prepoznati kvalitetne čebelje pridelke.

Napovejte svojo udeležbo

Zbirno mesto za udeležence bo pri vhodu na vrtičkarsko območje Dravlje, ob Pečnikovi in Regentovi cesti. Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da se na dogodek predhodno prijavite na elektronski naslov zavod.eneja@gmail.com ali po telefonu 041 377 388, kjer dobite tudi vse ostale informacije in pojasnila o predavanju.

Dogodek bo potekal v skladu z aktualnimi smernicami in priporočili NIJZ.

Preberite tudi: