torek, 13. 4. 2021

Podarimo si knjige ob svetovnem dnevu knjige!

Ob svetovnem dnevu knjige vas vabimo na spletni knjižni sejem Sejem s kavča, ki bo svoja vrata odprl že 22. aprila. Z nakupom dobrih slovenskih knjig podpiramo njihovo nastajanje še naprej.

Sejem kot vseslovenski poziv k podarjanju knjig ob svetovnem dnevu knjige poteka od 22. do 25. aprila 2021 v organizaciji pisarne Ljubljane, Unescovega mesta literature v sodelovanju s številnimi založniki, Javno agencijo za knjigo RS, Društvom slovenskih pisateljev, splošnimi knjižnicami ter partnerskimi organizacijami in občinami po Sloveniji.

Več kot 500 skrbno izbranih knjig

Sejem s kavča bo letos predstavil več kot 500 skrbno izbranih knjig, ki jih po ugodnih sejemskih cenah ponuja več kot 50 slovenskih založnikov. Preprost nakup bo omogočala začasna sejemska spletna trgovina s skupno košarico in enotnim odpošiljanjem.

Sejemsko vzdušje zagotovljeno

Sejemski stik: sejemske telefonske številke sodelujočih založnikov bodo vsak dan med 12. in 17. uro na voljo za svetovanja pri nakupu knjig, vprašanja, morebitne predloge in klepet v živo. Klepet bo mogoč tudi v spletni trgovini.

Podpisovanje in zavijanje knjig: posebno pozornost bodo posvetili tudi zavijanju knjig in zapisovanju posvetil.

Osebni prevzemi: vse štiri sejemske dni boste lahko med 12. in 17. uro na Vodnikovi domačiji Šiška tudi osebno prevzeli knjige.

Dostava s kolesi + Wolt: v nedeljo bodo knjige po Ljubljani dostavljali tudi s kolesi. Manjši izbor 30 sejemskih knjig bo v sejemskih dneh na voljo tudi prek Wolta.

10 razlogov za obisk Sejma s kavča

1. Podarim – razveselim
2. Vključim se v vseslovensko akcijo podarjanja knjig
3. Podprem nastanek dobrih knjig v slovenščini
4. Na enem mestu dobim pregled nad izbrano ponudbo več kot 50 založnikov
5. Sejemske telefonske številke mi omogočijo neposreden stik z založniki
6. Preprost spletni nakup opravim na enem mestu in ob katerikoli uri
7. Kupljeno knjigo podarim skupaj z zapisom posvetila po izbiri
8. Kupljeno knjižno darilo prejmem lično zavito in hitro odposlano
9. Kupljene knjige lahko v Ljubljani hitro prevzamem ali mi jih dostavijo s kolesom
10. S kupljeno knjigo dobim dobro družbo

Začetki Sejma s kavča

Zgodba Sejma s kavča ima svoj začetek v lanskem letu, ko je pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature ob svetovnem dnevu knjige na pobudo in v sodelovanju z 62 založniki ter JAK praktično čez noč v podporo knjižnim ustvarjalcem organizirala prvi slovenski knjižni sejem na spletu. Obisk in podpora ustvarjalcem knjig sta bila izjemna; tudi zaradi velike medijske podpore. Ob koncu karantene so v pisarni mesta literature uspešno zgodbo nadaljevali z organizacijo treh Sejmov na zraku, ki so potekali v živo.

Ljubljana, Unescovo mesto literature

unesco3

Potem, ko je Ljubljana v letu 2010 nosila naziv svetovna prestolnica knjige, smo leta 2015 prejeli še stalni naziv mesto literature, ki ga Unesco podeljuje mestom z bogato literarno dediščino in živahnim sodobnim literarnim utripom, ki se zavedajo pomena kulture in knjige za trajnostni razvoj mesta.

Ta naziv nosi le 39 mest na svetu, v Ljubljani pa smo se ob kandidaturi zavezali, da bomo še naprej spodbujali bogato literarno dogajanje v mestu, omogočali varen dom literarnim ustvarjalcem z vsega sveta preko sodelovanja v mreži ICORN, promovirali branje in dostopnost knjige za vse starostne skupine ter podpirali dobro razvito knjižno infrastrukturo.

Preberite tudi: