petek, 4. 9. 2020

Oblikovalska nagrada za mobilni mladinski center Ljuba in Drago

Za projekt preobrazbe mestnega avtobusa v mobilni mladinski center Ljuba in Drago smo prejeli oblikovalsko nagrado BIG SEE Interior Design Award 2020.

Z nagradami BIG SEE AWARDS Zavod big sistematično raziskuje, izpostavlja in promovira poslovni in ustvarjalni potencial regije Jugovzhodna Evropa na področjih arhitekture, interierja, produktnega in modnega oblikovanja ter inovativnega lesarstva in kreativnega turizma.
Nagrade, katerih namen je promocija poslovne in kreativne odličnosti jugovzhodne Evrope, ponujajo poglobljen vpogled v trenutno stanje na področju ustvarjalnosti v regiji.

Big See

Kdo ali kaj je Ljuba in Drago?

Ljuba in Drago je mobilni mladinski center, urejen v odsluženem mestnem avtobusu. Projekt prenove starega mestnega avtobusa v mobilni mladinski center je plod sodelovanja med javnim zavodom Mladi zmaji in javnim podjetjem LPP. Projekt je potekal leta 2019, zasnovan je bil v skladu z miselnostjo trajnostnega načrtovanja oblikovanja, mlade pa so skozenj vodili in usmerjali izkušeni strokovnjaki, po načelih "učenje z delom (learning by doing)”.

foto
Foto: Jon Žagar

Prostor Ljube in Draga so soustvarjali projektivni biro Trije arhitekti (Andrej Mercina, Renata Smrkolj), Zavod Rompom (Andraž Tarman), Preoblikovalnica (Andrej Kurent), Creative Nomads (Tadeja B. Atkins). Sponzor zelene strehe Urbanscape – Grow at Home je Knauf Insulation d.o.o. Projekt so omogočili tudi Donar d.o.o., Varesi d.o.o., Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice d.o.o., SAM d.o.o.
Mladi soavtorji projekta pa so Tina Ivnik, David Vavtar, Petra Dermota, Lea Dolinar, Katarina Žniderič, Teja Samsa, Eva Sešek, Analina Štumberger, Zia Perko Rogelj, Matic Lesjak, Timeja Liplin, Petra Filipič, Evelin Radulović, Tana Logar.

foto
Foto: Jon Žagar

Preberite tudi: