sreda, 22. 4. 2020

Odstranimo zapuščena vozila iz Zelene Ljubljane

Ob svetovnem dnevu Zemlje predstavljamo ozaveščevalno kampanjo Odstranimo zapuščena vozila iz Zelene Ljubljane

Na Mestnem redarstvu MOL smo v lanskem letu obravnavali skoraj 1.000 prijav zapuščenih vozil. Takšna vozila so nevaren odpadek, ki kazi in onesnažuje okolje, saj zaradi iztekanja olj in drugih nevarnih tekočin negativno vplivajo na okolje in predstavljajo neposredno okoljsko in ekološko nevarnost, hkrati pa zasedajo prepotrebna parkirna mesta. 

Mnogi ne vedo, da lahko svoja izrabljena vozila brezplačno oddajo v razgradnjo pooblaščeni družbi za ravnanje z izrabljenimi vozili, ki bo vozilo razgradila na okolju prijazen način. Zato smo v sodelovanju z družbo EKOMOBIL d.o.o., edinim nosilcem skupnega načrta ravnanja z izrabljenimi vozili, pripravili ozaveščevalno kampanjo Odstranimo zapuščena vozila iz Zelene Ljubljane, ki jo podpirata Ministrstvo za okolje in prostor in Javna agencija RS za varnost prometa.

kampanja zapuscena vozila


Cilji kampanje so:

  •  odstraniti zapuščena izrabljena vozila iz parkirišč v naseljih in z javnih površin,
  • doseči čim širšo informiranost, kje in kako urediti brezplačno oddajo vozila v razgradnjo, pred uvedbo prekrškovnega postopka,
  • prispevati k čistejšemu okolju, ki ga izrabljena motorna vozila močno obremenjujejo.

Za podrobnejše informacije o brezplačni oddaji vozila v razgradnjo pokličite družbo EKOMOBIL na telefonsko številko (01) 78 88 098.

Kampanjo bomo zagnali 30. aprila 2020.

Preberite tudi: