torek, 17. 12. 2019

Oglejte si preliminarni program svetovne kolesarske konference Velo-city 2020 Ljubljana

Med 2. in 5. junijem 2020 bo v Ljubljani potekala edinstvena svetovna kolesarska konferenca Velo-city 2020, ki jo organiziramo skupaj z Evropsko kolesarsko zvezo. Na konferenci se bodo srečali kolesarski strokovnjaki iz celega sveta. Vabimo vas, da si ogledate preliminarni program konference.

Pri oblikovanju programa smo k sodelovanju povabili strokovnjake iz celega sveta, ki bodo predstavili svoje delo, izkušnje, dobre prakse, napredne tehnologije ter inovacije. Z njihovo pomočjo smo zbrali odlične predloge in oblikovali vrhunski program, ki vključuje več kot 60 razprav in delavnic. Uvodno plenarno zasedanje konference bomo posvetili osrednji temi »Smart Cycling Inclusion«, nato pa bomo ves teden do zaključnega plenarnega zasedanja raziskovali, razpravljali ter iskali odgovore, kako doseči pametno in vključujoče upravljanje kolesarjenja v prihodnosti.

Kolesarski tehnični ogledi Ljubljane bodo odlično popestrili program konference, saj bodo lahko udeleženci kar na kolesih odkrivali lepote Ljubljane ter se hkrati seznanili z že izvedenimi kolesarskimi ukrepi Mestne občine Ljubljana in tudi tistimi ukrepi, ki so še v teku ter s katerimi spreminjamo Ljubljano v vključujoče, zeleno in kolesarjem prijazno mesto prihodnosti. Število udeležencev na vsakem ogledu je omejeno, zato se hitro prijavite in si tako rezervirajte svoje mesto.

Več informacij o vsebini programa, posebnih razpravah, govorcih in spremljajočih dogodkih bo sledilo v prihajajočih tednih, zato vas vabimo, da redno spremljate naše spletne strani.

Na konferenco se že lahko prijavite, zgodnja registracija pa bo zaključena 4. marca 2020.
PRIJAVITE SE LAHKO TUKAJ

Fabianijev most+nabrezje Vita Kontic2

O konferenci

Konferenca Velo-city predstavlja največje svetovno srečanje na področju kolesarjenja, kolesarske infrastrukture, kolesarskih inovacij, varnosti koles ter družbenih in kulturnih sprememb, ki jih povzroča kolesarjenje na globalni ravni. Predstavlja globalno komunikacijsko in informacijsko platformo, katere cilj je izboljševanje načrtovanja in zagotavljanja infrastrukture za kolesarjenje in spodbujanje vsakodnevnega kolesarjenja v urbanih okoljih.
Vsako leto se je udeležijo predstavniki lokalnih, regionalnih, vladnih, nevladnih pa tudi mednarodnih organizacij ter strokovnjaki z različnih področij (tehnologije, zdravja, vedenjskih sprememb, mobilnosti, urbanih in infrastrukturnih politik ter prometa na splošno).

Preberite tudi: