torek, 7. 4. 2020

Podaljšali smo rok za zbiranje pobud za prejemnike Župančičevih nagrad

Tudi letos bomo podelili Župančičeve nagrade, najvišja priznanja Mestne občine Ljubljana na področju umetnosti in kulture. Zaradi trenutnih razmer smo rok za zbiranje pobud za prejemnike nagrad podaljšali do 15. maja 2020.

Župančičeve nagrade so najvišja priznanja Mestne občine Ljubljana za izjemne stvaritve s področja umetnosti in kulture, ki pomembno oblikujejo kulturno življenje prebivalcev Mestne občine Ljubljana, kakor tudi za stvaritve, za katere so ustvarjalci prejeli mednarodna priznanja oziroma so s svojim delom pomembno prispevali k upodobitvi, predstavitvi in ugledu mesta Ljubljane doma in v svetu. Prejmejo jih lahko ustvarjalci z območja Mestne občine Ljubljana.

Župančičeve nagrade za leto 2020

Tudi letos bomo podelili Župančičevo nagrado za življenjsko delo za izjemne kulturne stvaritve iz daljšega obdobja, ki trajno bogatijo kulturno zakladnico Mestne občine Ljubljana in so lahko izjemen kulturni dosežek tudi v mednarodnem merilu, in tri Župančičeve nagrade za dveletno obdobje za izjemne kulturne stvaritve, ki so bile javnosti predstavljene v obdobju preteklih dveh let (od konca marca 2018 do marca 2020).
Pobude za letošnje nagrajence zbiramo do petka, 15. maja 2020.

Celoten razpis je objavljen tukaj.

 

Preberite tudi: