sobota, 23. 11. 2019

Podpora Novega Sada kandidaturi za EPK 2025

Župan Zoran Janković se je v soboto, 23. novembra 2019, v Novem Sadu srečal s tamkajšnjim županom Milošem Vučevićem, s katerim je podpisal sporazum o podpori kandidaturi Ljubljane za Evropsko prestolnico kulture 2025.

Novi Sad, EPK 2021 podpira kandidaturo Ljubljane za EPK 2025

Župana Zoran Janković in Miloš Vučević sta podpisala sporazum, s katerim sta izkazala podporo kandidaturi Ljubljane za naziv Evropska prestolnica kulture 2025. V sporazumu je predvideno sodelovanje obeh mest na kulturnem področju in organizacija skupnih kulturnih projektov Novega Sada – Evropske prestolnice kulture 2021 in Ljubljane, kandidatke za Evropsko prestolnico kulture 2025.

foto

Podpora Novega Sada naši kandidaturi tako dopolnjuje podpori mest Reka in Chemnitz, s katerima smo prav tako podpisali podobna sporazuma.

S sodelovanjem do naziva Evropska prestolnica kulture

V Mestni občini Ljubljana vidimo kandidaturo za naziv EPK 2025 kot priložnost za uresničevanje strateških razvojnih ciljev mesta in regije. Tako se skupaj s 25 občinami Ljubljanske urbane regije podajamo na pot do naziva Evropske prestolnice kulture 2025.

Evropska prestolnica kulture je najpomembnejša pobuda Evropske unije na področju kulture, katere temeljni cilj je poudarjanje bogastva in raznolikosti evropskih kultur ter skupne kulturne dediščine, kakor tudi spodbujanje medkulturnega dialoga in večanje medsebojnega razumevanja med evropskimi državljani.

Konferenca mladih v Novem Sadu

konferenca

Župan Zoran Janković se v Novem Sadu udeležuje tudi konference »Regional Youth Leadership Forum«, na kateri približno 200 družbeno angažiranih mladih iz Zahodnega Balkana s politiki in voditelji v regiji razpravlja o aktualnih temah in izzivih.

 

Preberite tudi: