sreda, 17. 6. 2020

Pošljite nam programske ideje za Evropsko prestolnico kulture 2025

Objavili smo drugo odprto povabilo k oddaji programskih idej za Ljubljano, Evropsko prestolnico kulture 2025. Vaše drzne, ambiciozne in razvojno naravnane ideje pričakujemo do 6. julija 2020.

Program Ljubljana, Evropska prestolnica kulture 2025 nastaja s sodelovanjem širokega kroga strokovnjakov z različnih področij, od kulture in umetnosti do šolstva, znanosti, okolja, turizma, sociale, zdravja, gospodarstva in športa.
S tokratnim povabilom nagovarjamo organizacije in posameznike iz Ljubljane, regije, države, Evrope in sveta, iščemo drzne, ambiciozne in razvojno naravnane ideje, s katerimi bomo učinkovito in inovativno odgovarjali na izzive prihodnosti. 


Povabilo je odprto do ponedeljka, 6. julija 2020. 
Programske ideje pa zbiramo na e-naslovu EPK2025@ljubljana.si in na naslovu:
Oddelek za kulturo
Mestna občina Ljubljana
Ambrožev trg 7
1000 Ljubljana


Vabimo vas tudi na javne inštrukcije glede zbiranja idej, ki bodo potekale v torek, 23. junija 2020, ob 13. uri v Veliki sejni dvorani Mestne hiše.

Sprejmite izziv in razmišljajte izven utečenih okvirjev!

Ljubljana, finalistka za naziv Evropska prestolnica kulture 20205

Ljubljana za naziv Evropska prestolnica kulture 2025 kandidira s podporo 25 občin Ljubljanske urbane regije.
Gre za najpomembnejšo pobudo Evropske unije na področju kulture, katere temeljni cilj je poudarjanje bogastva in raznolikosti evropskih kultur ter skupne kulturne dediščine, pa tudi spodbujanje medkulturnega dialoga in večanje medsebojnega razumevanja med evropskimi državljani.
V Mestni občini Ljubljana vidimo kandidaturo za naziv EPK 2025 kot priložnost za uresničevanje strateških razvojnih ciljev mesta in regije.

Preberite tudi: