torek, 1. 10. 2019

Prijavite se na hackathon Moja varnost in mobilnost

V soboto in nedeljo, 5. in 6. oktobra 2019, bo v Ljubljani potekal hackathon Moja varnost in mobilnost, katerega cilj je pridobivanje funkcionalnih idej in digitalnih rešitev s področja varnosti in mobilnosti v najširšem pomenu besede.

Pobudniki hackathona smo Mestna občina Ljubljana – Mestno redarstvo, Policija in Ministrstvo za javno upravo, z njim pa želimo izvedeti, kako lahko še izboljšamo svoje delo in prispevamo k nižji ogroženosti, povečani splošni in osebni varnosti ter boljši mobilnosti.
Poleg prisotnosti policistov in mestnih redarjev na terenu si želimo postati dostopnejši tudi s pomočjo tehnologije, npr. različnih mobilnih aplikacij, saj se na dogodke in različne varnostne situacije lahko primerno odzovemo le, če smo o njih hitro obveščeni. Poleg tega si želimo biti dober partner ljudem, jim svetovati in skupaj z njimi zagotavljati varno družbeno okolje.
K sodelovanju na hackathonu vabimo vse, ki imate uporabne ideje in predloge, kako bi lahko s pomočjo sodobne (mobilne) tehnologije še poglobili sodelovanje med državljani, policijo in mestnim redarstvom. Zamislite si različne varnostne situacije, v katerih bi se lahko znašli, in kako bi vam sodobna tehnologija lahko pomagala pri njihovem reševanju. Razmislite, ali bi lahko s kakšno posebno mobilno aplikacijo lažje prišli do informacije, nasveta ali pomoči policistov in mestnih redarjev.

Banner hackathon Moja varnost in mobilnost2


Sodelovanje na hackathonu je brezplačno, najboljše ideje bodo tudi nagrajene. Prijave zbiramo do petka, 4. oktobra, na https://hackathon.abc-accelerator.com/prijava/.

Več informacij o hackathonu Moja varnost in mobilnost, na katerem kot partnerji sodelujejo tudi Tehnološki park Ljubljana, ABC pospeševalnik, Microsoft, IBM, Comtrade, XLAB in GDi, Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Univerza v Mariboru, in Fakulteta za računalništvo in informatiko ter Univerza v Ljubljani, je na voljo na https://hackathon.abc-accelerator.com/.

Preberite tudi: