četrtek, 29. 4. 2021

Še mesec dni do vrhunca UEFA U21

Začenjamo z odštevanjem do zaključnih bojev evropskega prvenstva za mlade nogometaše UEFA U21, ki bodo potekali na stadionu Stožice. Do četrtfinalne tekme nas loči še mesec dni.

Ljubljana je ponosna gostiteljica evropskega prvenstva za mlade nogometaše UEFA U21 in že odštevamo dneve do zaključnih bojev, ki bodo potekali na stadionu Stožice. V ponedeljek, 31. maja, bo tam potekala tekma četrtfinala, v nedeljo, 6. junija, pa še veliki finale.

Dunking Devils v znamenju nogometa   

Skupaj z akrobatsko skupino Dunking Devils odštevamo do vrhunca evropskega prvenstva UEFA U21. 

Vrhunski akrobati so nogometne vragolije izvajali na Prešernovem trgu, Ljubljanskem gradu, v parku Tivoli in ob Ljubljanici.

Pestro dogajanje v četrtnih skupnostih

V odštevanje od vrhunca letošnjega prvenstva se aktivno vključujejo tudi vse ljubljanske četrtne skupnosti, ki se bodo povezale z nogometno štafeto. Prva jo bo v ponedeljek, 3. maja, ob 17. uri, na igrišču Športnega društva Tabor 69 Vižmarje-Brod prevzela Četrtna skupnost Šentvid. Ker na mladih svet stoji, bodo ob tej priložnosti svoje nogometne veščine predstavili mladi nogometaši, ki  vadijo in tekmujejo v kategoriji do 10 let.
V sredo, 5. maja, bo štafeto prevzela Četrtna skupnost Črnuče, kjer ob 17. uri na šolskem igrišču OŠ narodnega heroja Maksa Pečarja (v primeru slabega vremena pa v telovadnici šole) pripravljajo Žogobrc in vragolije (pravi trening malo drugače) ter tekmo Ko gre zares med učenci stari 10 do 12 let.
Nogometno štafeto bo nato v petek, 7. maja, ob 11. uri prevzela Četrtna skupnost Šmarna gora. Ob tej priložnosti v Športnem parku Gameljne pripravljajo tekmo med učenci ter učitelji in drugimi sodelavci OŠ Šmartno pod Šmarno goro.

S predajami med četrtnimi skupnostmi bomo nadaljevali vse do konca maja.  

Zapeljite se z UEFA busom

foto
Po ljubljanskih ulicah še vedno vozi tudi mestni avtobus, odet v barve prvenstva

Preberite tudi: