ponedeljek, 20. 6. 2022

Sodelujemo v nacionalni preventivni akciji Hitrost

V Ljubljani se pridružujemo nacionalni preventivni akciji Hitrost, ki bo potekala od 20. do 26. junija 2022. Temeljni cilj akcije je zmanjšati število prometnih nesreč, ki se zgodijo zaradi neprimerne ali neprilagojene hitrosti.

Redarji Mestnega redarstva MOL bodo v okviru akcije izvajali poostren nadzor hitrosti z mobilnima samodejnima merilnima napravama, nameščenima v službenih vozilih Mestnega redarstva, ter s stacionarnimi samodejnimi merilnimi napravami na lokacijah, določenih na podlagi varnostne ocene. Pri tem se bodo osredotočili predvsem na okolice šol, vrtcev in drugih vzgojno izobraževalnih ustanov ter na območja z večjo frekvenco pešcev, kjer zaznavajo večje število prekoračitev hitrosti.

Lokacije izvajanja meritev hitrosti z uporabo stacionarnih samodejnih merilnih naprav se bodo izvajale na naslednjih lokacijah:

  • Opekarska cesta 11
  • Roška cesta 17
  • Pot rdečega križa
  • Slovenčeva ulica 15 

Počitnice so pred vrati, pazimo na otroke!

V tem tednu vsi učenci zaključujejo šolsko leto in zato je moč pričakovati večjo razposajenost otrok, zato voznike prosimo, naj bodo še posebej previdni in hitrost vožnje prilagodijo prometnim varnostnim razmeram, upoštevajo cestnoprometne predpise in signalizacijo ter odgovorno s svojim ravnanjem prispevajo k skrbi za lastno varnost in varnost drugih udeležencev v prometu.

Preberite tudi: