torek, 2. 6. 2020

Sodelujemo v preventivni akciji Hitrost

V Ljubljani se pridružujemo preventivni akciji Hitrost, ki bo potekala do nedelje, 14. junija 2020. Temeljni cilj akcije je zmanjšati število prometnih nesreč, ki se zgodijo zaradi neprimerne ali neprilagojene hitrosti.

Redarji Mestnega redarstva MOL bodo v času akcije izvajali poostren nadzor hitrosti s samodejnima merilnima napravama nameščenima v službenih vozilih ter s stacionarnima samodejnima merilnima napravama na lokacijah, določenih na podlagi varnostne ocene. Osredotočili se bodo predvsem na okolice šol, vrtcev in drugih vzgojno izobraževalnih ustanov, domov starejših občanov ter na območja z večjo frekvenco pešcev, kjer zaznavajo večje število prekoračitev hitrosti.

Otroci na cestah

V tem tednu se vsi učenci vračajo v šole, zato voznike prosimo, naj bodo še posebej previdni in hitrost vožnje prilagodijo prometnim varnostnim razmeram, upoštevajo cestnoprometne predpise in signalizacijo ter odgovorno s svojim ravnanjem prispevajo k skrbi za lastno varnost in varnost drugih udeležencev v prometu.

Preberite tudi: