sreda, 9. 11. 2022

Srečanje mreže mavričnih mest v Rotterdamu

V Rotterdamu je 3. in 4. novembra potekalo že 10. redno letno srečanje mreže mavričnih mest. Cilj mreže, v kateri je trenutno 42 mest, je predvsem izmenjava dobrih praks in izkušenj na LGBT+ področju.

Na srečanju smo izmenjali novice iz posameznih mest in delili dobre prakse. Prestavili smo Mladinski center Legebitra, ki je edini mladinski center za LGBT+ v Sloveniji.

Vzpodbujamo lokalne skupnosti

Mesta sodelujemo tudi v evropskem projektu Rainbow cities in Actions – LGBTI Policy Guidelines, kjer pripravljamo smernice za mesta, ki še nimajo LGBT+ politike. S smernicami želimo vzpodbuditi lokalne skupnosti, ki na tem področju še nimajo aktivnosti. V okviru projekta so v tem letu že potekale delavnice v Berlinu in Aarhusu, januarja 2023 bo delavnica v Corku, zaključna konferenca in predstavitev smernic pa bo septembra 2023 v Kotorju.

Na srečanju nas je nagovoril tudi župan Rotterdama Ahmed Aboutaleb, prisostvovali pa smo tudi odprtju letošnje razstave mavričnih mest na temo LGBT+ migrantov.

Srečanje je bilo zelo zanimivo in pomembno, saj smo pridobili veliko novih informacij, kontaktov in idej, hkrati pa je na nek način spodbuda in motivacija za prihodnje delo na tem področju.

Preberite tudi: