četrtek, 28. 1. 2021

Štipendistka Elizabeta Korenčan najboljša govorka

Štipendistka Mestne občine Ljubljana Elizabeta Korenčan bila na evropskem delu tekmovanja iz poznavanja mednarodnega okoljskega prava razglašena za najboljšo govorko, ekipa Pravne fakultete Univerze v Ljubljani pa je osvojila naslov evropskih prvakov in nagrado za najboljši memorandum.

Na tekmovanju Stetson International Environmental Law Moot Court Competition, ki je potekalo 23. in 24. januarja 2021 prek spleta v organizaciji Institute of Law, Taras Shevchenko National University of Kyiv iz Ukrajine, je zmagala ekipa Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, v kateri so sodelovali Elizabeta Korenčan, Eva Korenjak Lalovič in Kaja Makarovič pod mentorstvom doc. dr. Maše Kovič Dine. Ekipa Pravne fakultete Univerze v Ljubljani je prejela tudi nagrado za najboljši memorandum, Elizabeta Korenčan pa še nagradi za najboljšo govorko kvalifikacijskih izborov in evropskega finala.

S tem se je ekipa uvrstila v svetovni finale, kjer se bo konec marca pomerila z zmagovalci preostalih regionalnih krogov iz Severne Amerike, Brazilije, Kolumbije, Mehike, Indije, Afrike, Zahodne in Vzhodne Azije ter Združenega kraljestva.

Simulacija postopka pred Meddržavnim sodiščem v Haagu

Stetson International Environmental Law Moot Court Competition je tekmovanje iz poznavanja mednarodnega okoljskega prava in letos poteka že 25. leto zapored v organizaciji Stetson University in Institute for Biodiversity Law and Policy, ZDA. Tekmovanje je zamišljeno kot simulacija postopka pred Meddržavnim sodiščem v Haagu in je sestavljeno iz pisnega in ustnega dela. Letošnji namišljeni primer je zajemal problematiko ohranjanja ranljivih vrst netopirjev zaradi izgradnje vetrnih elektrarn na obmejnem območju dveh namišljenih držav ter uvedbo trgovinskih omejitev za namene njihovega varovanja.

Elizabeti Korenčan in ekipi Pravne fakultete Univerze v Ljubljani čestitamo in jim želimo uspešen nastop na svetovnem prvenstvu!

Spodbujamo nadarjene mlade 

V Ljubljani že od leta 1998 razpisujemo štipendije za nadarjene dijake in študente, ki se odlikujejo po visokih sposobnostih in kreativnosti in že v času izobraževanja s svojimi učnimi uspehi ter dosežki na interesnih področjih izstopajo iz povprečja ter dosegajo izjemne rezultate v mestnem, državnem in mednarodnem merilu.

V tem času smo podelili 1.640 štipendij in za štipendiranje nadarjenih namenili skoraj 8,9 milijona evrov.
Od tega je bilo 328 štipendij namenjenih za srednješolsko izobraževanje, 730 štipendij za dodiplomski in 306 štipendij za podiplomski študij v Sloveniji ter 90 štipendij za dodiplomski in 186 štipendij za podiplomski študij na univerzah v tujini.

Preberite tudi: