ponedeljek, 7. 10. 2019

Štipendistka MOL Alya Elouissi izdala prvi album

Hanen Alya Elouissi, igralka in pevka ter štipendistka Mestne občine Ljubljana, je nedavno izdala svoj prvi EP album »My Love«, del katerega je tudi singel »Fool for you« - energična dance/electro pop pesem, ki jo je napisala Alya sama.

Na albumu najdemo tudi avtorsko pesem »Iz Rusije z ljubeznijo« s katero je mlada ustvarjalka osvojila 3. mesto v kategoriji Nova scena na 24. Mednarodnem glasbenem festivalu FeNS 2019, ki je potekal konec junija 2019 v Kopru. Album je prejel odlične kritike in se že vrti na nekaterih velikih radio postajah v Angliji, ZDA, Mehiki in Braziliji.

Alya Elouissi ustvarja v Moskvi, Londonu in Sloveniji. Trenutno tudi s pomočjo štipendije MOL uspešno študira dramsko igro na Ruski akademiji dramskih umetnosti – GITIS v Moskvi, pred tem pa je tri leta živela v Londonu, kjer je bila izjemno dejavna na igralskem in glasbenem področju. Med drugim je tudi igrala v velikih filmskih produkcijah (kot so serija Black Mirror, Silent Witness, filmi Čudežna ženska, Dojenček Bridget Jones), nastopila z Rito Oro in prejela nagrado za Najboljšo pevko na RBE Awards 2018 v Londonu. Snemala je v uglednih londonskih studiih kot so Abbey Road Studios, Roundhouse, EMI studios, Joules Productions in sodelovala z vrsto uspešnih glasbenikov zabavne industrije

Njena prva pesem The One, je bila kmalu po izdaji avgusta 2017 predvajana na ameriški radio postaji Beyond The Dawn v oddaji New Music Monday. Poleg avtorskega besedila in glasbe je Alya pesem tudi koproducirala, glasbeni spot pa režirala. Pesem je tudi odlične kritike v nekaterih najbolj priznanih svetovnih glasbenih blogih in revijah, kot so A&R Factory, Sounds Good, Keep Walking Music in priljubljeni ameriški radio in podcast postaji Women of Substance, ki je pesem uvrstila v svojo oddajo.

Alyin album je na voljo v vseh svetovnih glasbenih digitalnih trgovinah, vključno s Spotify, iTunes, Apple Music in Google Play.

Alyi želimo še več uspeha z novim albumom , veliko ustvarjalnosti na glasbenem in igralskem področju ter uspešno nadaljevanje in zaključek študija!

Preberite tudi: