ponedeljek, 29. 3. 2021

Uradno smo odprli novo opremo URBforDAN na Golovcu

Ob čistilni akciji Za lepšo Ljubljano, ki smo jo 27. marca 2021 izvedli v Mestni občini Ljubljana, smo uradno odprli tudi novo urbano opremo na Golovcu.

Urbano opremo – nove označitve poti, klopi in mize, lesena podesta za sproščanje, informativne table, učne točke, med njimi planetarij in gozdno vitrino, ter gozdni igralnici – smo v okviru mednarodnega projekta URBforDAN postavili že januarja 2021, a smo zaradi omejitev, povezanih z epidemijo, uradno odprtje preložili.

Mesto je zdravo zaradi gozdov

foto

Po tistem, ko smo sodelavke in sodelavci mestne uprave, javnih podjetij in zavodov, ki delujejo pod okriljem MOL, slovenske ekipe URBforDAN in še nekaj drugih sodelujočih vstopno točko Rakovnik očistili odpadkov, smo ob informativni tabli na tej lokaciji skupaj z županom Ljubljane Zoranom Jankovićem, podžupanjo Tjašo Ficko in podžupanom prof. Janezom Koželjem novo opremo pospremili z nekaj besedami.

Podžupan je poudaril pomen mestnih gozdov za kakovost življenja v mestu in skrb zanje, ki jo izkazujemo tudi s čistilnimi akcijami. »Zaradi gozdov je mesto zdravo. Meščanke in meščani, ki vstopijo ta gozd, imajo lahko občutek, da so del enega res obsežnega naravnega sistema. Zato je tako priljubljen,« je izpostavil.

Zahvala in pohvala sodelujočim

Vodja projekta Luka Sešel iz Službe za razvojne projekte in investicije MU MOL je priložnost izrabil za kratko predstavitev projekta in za zahvalo vsem sodelujočim, ki so z izdelavo in namestitvijo urbane opreme ter spremljajočimi poučnimi vsebinami pomagali izboljšati gozdni prostor ter ravnanje z njim.

Po odprtju smo se odpravili na voden sprehod po izbranih točkah nove urbane opreme in srečali nekaj navdušenih uporabnikov.

»Super so ti znaki. Sva kar redna obiskovalca, hodiva po Golovcu in uživava,« sta novosti na Golovcu pohvalila mimoidoča.

 

 

Preberite tudi: