torek, 22. 10. 2019

Ponosni smo na uspeh štipendista Dana Adlešiča

Oblikovalec Dan Adlešič, štipendist MOL, je postal letošnji prejemnik nacionalne nagrade za zasebni interier leta.

Gre za eno izmed slovenskih nagrad za oblikovanje v štirih kategorijah, ki jih v okviru Meseca oblikovanja podeljuje Zavod Big. Nagrado za izjemen dosežek pri oblikovanju interierja v zadnjem letu je Dan Adlešič osvoji v sodelovanju z Gregorjem Bucikom, in sicer za projekt Stanovanje Ansambel.

Dana Adlešiča smo s štipendijo za nadarjene dijake in študente MOL podpirali pri dodiplomskem študiju oblikovanja na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje od leta 2010 dalje. Tri leta kasneje si je s svojimi dosežki prislužil tudi štipendijo MOL  za nadaljevanje študija na Design academy Einhoven na Nizozemskem, kjer je leta 2015 magistriral s projektom Electricity is just like ... WOAH! S svojimi projekti  in performansi se je predstavil na Kitajskem, Nizozemskem, Finskem, v Italiji, Franciji in drugih evropskih državah.

Danu čestitamo za prejeto nagrado in mu želimo še veliko ustvarjalnih uspehov doma in v tujini!

V Mestni občini Ljubljana sicer že vse od leta 1998 razpisujemo štipendije za dijake in študente, ki se odlikujejo po visokih sposobnostih in kreativnosti in že v času izobraževanja s svojimi učnimi uspehi ter dosežki na interesnih področjih izstopajo iz povprečja ter dosegajo izjemne rezultate v mestnem, državnem in mednarodnem merilu. V dvajsetletnem obdobju smo skupaj podelili 1.456 štipendij in za štipendiranje nadarjenih namenili 7,6 milijonov evrov.

 

Preberite tudi: