ponedeljek, 30. 9. 2019

Z ogledali skrbimo za večjo varnost

Na obeh straneh podhoda, ki povezuje park Tivoli s Cankarjevo cesto, smo na pobudo meščana namestili ogledala in tako poskrbeli za večjo varnost pešcev in kolesarjev.

Podhod uporabljajo številni pešci in kolesarji, z namestitvijo ogledal pa smo poskrbeli za večjo preglednost, s tem pa tudi varnost na manj preglednih zavojih na obeh straneh podhoda. 

V Ljubljani bomo gostili konferenco Velo-city 2020

V Ljubljani bomo prihodnje leto gostili konferenco Velo–city, letno svetovno srečanje Evropske kolesarske zveze, ki bo potekalo od 2. do 5. junija 2020.

Ljubljana je kolesarsko mesto in ponosni smo, da je mednarodna strokovna javnost prepoznala naš napredek na tem področju ter da nam je Evropska kolesarska zveza zaupala organizacijo srečanja, na katerem bomo izpostavili najnovejše aktivnosti, smernice ter ukrepe na področju kolesarjenja. Prepričani smo, da vsakodnevno urbano kolesarjenje viša kakovost življenja v mestih, zato je njegovo spodbujanje ena od naših prioritetnih nalog na področju trajnostnega razvoja mesta. Da smo na pravi poti, med drugim dokazuje tudi že tretja zaporedna uvrstitev na lestvico 20 kolesarjem najbolj prijaznih mest na svetu The Copenhagenize Index.

Preberite tudi: