ponedeljek, 13. 1. 2020

Zakladi sredi mesta - Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib

Predstavljamo vam publikacijo Zakladi sredi mesta – Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib, v kateri predstavljamo lastnosti in zanimivosti krajinskega parka, zavarovanega že leta 1984.

Park se razprostira na 459 hektarjih severozahodnega dela Ljubljane in obsega mestni park Tivoli, gozdove Rožnika, Šišenskega hriba in drugih vrhov do Koseškega boršta in Poti spominov in tovarištva. Za mnoge Ljubljančane predstavlja prvi stik z naravo in zelena pljuča mesta, za druge pa domače igrišče ali športni poligon. Vsekakor je Krajinski park prostor sprostitve, navdiha in kulture.

Artinfoto.si
Foto: Artinfoto.si

S fotografijami bogata publikacija nas s pregledno karto popelje po z naravo in kulturo bogatem prostoru in nam predstavi pestro zgodovino območja.

 foto
Evropska gomoljčica Foto: Luka Šparl

foto
Oranžna potočka Foto: Luka Šparl

Navdušujoče so tudi številke: v parku najdemo štiri ožja naravovarstveno zavarovana območja, več kot 30 enot kulturne dediščine državnega in lokalnega pomena, 15 naravnih vrednot in več kot 2.800 vrst živih organizmov.

foto
Vabljeni v krajinski park sredi mesta. Foto: Artinfoto.si

Besedilo in fotografije so zbrali in uredili sodelavci Službe Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib, ki deluje v sklopu JP VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d. o. o.

Preberite tudi: