ponedeljek, 21. 10. 2019

Ljubljana znova med najbolj trajnostnimi destinacijami na svetu

Ljubljana se je znova uvrstila na seznam Global TOP 100 Sustainable Destinations in s tem obdržala naslov ene izmed stotih najboljših trajnostnih destinacij na svetu; obenem je edina destinacija na svetu, ki je ta naslov prejela že petič.

Mednarodno žirijo neprofitne organizacija Green Destinations, ki po strogih kriterijih ocenjuje in podeljuje priznanja najboljšim praksam svetovnega zelenega in trajnostnega turizma, smo letos znova navdušili. Še posebej so bili navdušeni z Brko turo, inovativnim doživetjem mesta in odličnim primerom dobre trajnostne prakse, ki ga je Turizem Ljubljana zasnoval v sodelovanju s strokovnjaki za kulturni turizem. Na seznam stotih najbolj trajnostnih destinacij na svetu (Global Top 100 Sustainable Destinations) smo se prvič uvrstili leta 2014 in svoje mesto na njej obdržala tudi letos.

To pa ni prvo priznanje, ki smo ga na področju trajnostnega turizma prejeli v letošnjem letu od organizacije Green Destinations. Na eni največjih in najpomembnejših turističnih borz na svetu ITB Berlin smo dobili nagrado za najboljše mesto s seznama stotih najbolj trajnostnih destinacij na svetu (Best of Cities).

Preberite tudi: