Publikacije

 • Naš Bežigrad, št. 2. november 2019

  Pozdravljeni, Bežigrajčani in Bežigrajčanke!
  Z veseljem predstavljam novo številko glasila Naš Bežigrad. Zbrali smo veliko člankov, za kar se vsem lepo zahvaljujemo.

 • Naš Bežigrad, št. 1/ maj 2019

  Pozdravljeni!

  Pred nami je nova številka Našega Bežigrada, prva v novem sklicu svetnikov.

 • Naš Bežigrad, št. 2, november 2018

  Drage Bežigrajčanke, dragi Bežigrajčani,
  za nami so volitve za nov mandat svetnikov naše četrtne skupnosti in s tem se naše delo približuje koncu.

 • Naš Bežigrad, št. 1, maj 2018

  Pozdravljeni bralci. Z velikim sodelovanjem mnogih piscev in sestavljavcev smo zopet sestavili novo številko našega glasila Naš Bežigrad.

 • Naš Bežigrad, številka 2, november 2017

  Pozdravljeni bralci glasila Naš Bežigrad! Pestra vsebina vas bo popeljala po četrtni skupnosti, ki za vas pripravlja številne aktivnosti in novosti.

 • Naš Bežigrad, številka 1, maj 2017

  Pred vami je nova številka glasila Naš Bežigrad. V času od izida novembrske številke glasila do danes, se je v naši ČS zgodilo veliko novosti. V našem kraju, v bližini Gospodarske-ga razstavišča, je bila odprta Hiša evropsko unije ...

  Naš Bežigrad (pdf, 5 MB)

 • Naš Bežigrad, številka 2, november 2016

  Z veseljem vam sporočamo, da se je v Četrtni skupnosti Bežigrad v zadnji polovici leta zvrstilo toliko dogodkov, da smo morali glasilo Naš Bežigrad povečati za kar nekaj strani, pa še smo s težavo uvrstili vse zapisano. Poročamo vam o preteklih dogodkih in vas obveščamo o prihajajočih. Skrbno preberite, marsikaj se bo našlo tudi za vas.

 • Naš Bežigrad, številka 1, april 2016

  Pred nami je tretja številka glasila Naš Bežigrad v času tega uredniškega
  odbora.
  Glasilo z veseljem sestavljamo, saj imamo na voljo veliko število
  člankov in želje po sodelovanju. Za uredniški odbor ni lepšega kot
  bogata bera vaših idej in zapisov. V tej številki smo zbrali vsakega
  po malo: razmišljanj, duhovnosti, obvestil, vabil, opozoril, navodil
  za zdravje …

 • Naš Bežigrad, številka 1, september 2015

  V tokratni številki glasila lahko preberete: Pozdravljeni, bralci glasila Naš Bežigrad! ; Spoštovani Bežigrajčani; Predstavitve članov Sveta ČS Bežigrad; Knjižnice Bežigrad; Vabili na dan Četrtne skupnosti Bežigrad itd.

 • Naš Bežigrad, številka 2, oktober 2014

  Vsebina: Spoštovane krajanke, spoštovani krajani ČS Bežigrad! Kaj smo naredili in kako? Hej, ti! Pridi na Blok Party! ...

 • Naš Bežigrad, številka 1, maj 2014

  Vsebina: Načrti za leto 2014; Akcija odstranjevanja alergene rastline – pelinolistne ambrozije; Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije; Mednarodno srečanje v okviru projekta Inovativno učenje ...

 • Naš Bežigrad, številka 2, november 2013

  Spoštovani Bežigrajčani in Bežigrajčanke,

  prav lep, še svež in spočit jesenski dan Vam želim. Prazniki so za nami in šolarji že pridno gulijo klopi, naše življenje se vrača v bolj ali manj utečene tire. Po tirih se bomo popeljali tudi v članku Slovenskih železnic. Pot nas bo vodila mimo evropskega prvenstva v košarki, kjer so naši košarkarji osvojili peto mesto, temeljnega kamna za izgradnjo Islamskega kulturnega centra, spomnili bomo na garažno razprodajo in še na veliko drugih zanimivosti. Žal v tej številki ne moremo poročati o prireditvi Dan četrtne skupnosti Bežigrad, saj nam jo je letos obakrat, ko smo jo načrtovali, zagodlo vreme in smo jo morali odpovedati.
  V časih, ki jih živimo, medsosedska pomoč in solidarnost žal ne štejeta za veliki vrednoti. Osebno menim, da je prišel čas, da se bolj povežemo, da živimo manj odtujeno, si pomagamo med seboj, skrbimo za bolj toplo in odkritosrčno medsosedsko pomoč in za lepši vsakdan naših otrok. Mediji prikazujejo, kako se nad nas zgrinjajo temni oblaki krize, zato upam, da boste ob prebiranju glasila Naš Bežigrad vsaj za tisti trenutek pozabili na težave, skrbi in slabe stvari.
  Leta 2011 sem pripravil načrt in na seji ČS Bežigrad predlagal, da bi tudi naša, največja četrtna skupnost po številu prebivalcev v Ljubljani, začela izdajati glasilo, saj bi tako bili prebivalci bolj obveščeni o minulih in prihodnjih dogodkih. Prva številka glasila je izšla lani. Zahvalil bi se vsem članom Sveta ČS Bežigrada, saj so podprli moj načrt, ki ga zdaj uspešno uresničujemo. Vsekakor brez truda članov uredniškega odbora, svetnikov ČS Bežigrad in službe za lokalno samoupravo, ge. Zorane Pust in g. Zvoneta Gaberška, danes ne bi prebirali glasila Naš Bežigrad.
  Uredniški odbor Vas ponovno vabi, da še naprej sodelujete pri nastajanju glasila, lahko nam posredujete svoje prispevke, mnenja, pripombe, kritike in pohvale. Tako želimo izboljšati naše in vaše življenje za Bežigradom, saj brez Vas ne bi bilo nas.

  Tomaž Škorjanc
  namestnik urednika

 • Naš Bežigrad, številka 1, maj 2013

  Drage Bežigrajčanke, dragi Bežigrajčani!
  Dolga zima je nenadoma prešla v pomlad in kar na enkrat je tudi tu spet naše glasilo Naš Bežigrad z vrsto prispevkov in zanimivosti iz naše četrtne skupnosti.
  Prejeli smo vprašanje, ali je v času krize tako glasilo sploh potrebno. Ali ne bi raje denar za izdajo namenili tistim, ki pomoč potrebujejo?
  Menimo, da je v času krize še kako pomembno, da ljudje komuniciramo med seboj, da
  ostanemo v stiku! Glasilo Naš Bežigrad je ena od možnosti, kako prebivalce Bežigrada povezati med seboj.
  Svetniki ČS Bežigrad želimo nekaj dobrega prispevati h kakovosti našega skupnega življenja. Kot predstavniki prebivalstva poskušamo s svojim prizadevanjem preseči strankarske interese in delovati v splošno javno dobro. V glasilu boste našli poročila o delovanju več komisij, ki delujejo na različnih področjih in se ukvarjajo z različnimi problematikami.
  Večkrat smo poudaili, da lahko tudi vi prispevate k izboljšanju življenja. Vsak vaš predlog, problem je deležen resne obravnave na seji sveta ali v posameznih komisijah. Lahko nam pišete ali pa nam problem osebno predstavite na našem naslovu.
  Tokrat je v glasilu Naš Bežigrad predstavljena tudi možnost, da skupaj pomagamo vsaj nekaterim za Bežigradom, ki so se znašli v največji stiski. V sodelovanju z Zvezo Prijateljev Mladine Slovenije smo se v Četrtni skupnosti Bežigrad v ta namen odločili organizirati humanitarno akcijo »Sosed sosedu - ker nam je mar!«. Več o akciji lahko preberete v prispevku, ki ga je za naše glasilo pripravila ZPMS. Lepo vas prosimo za vaše skromne prispevke, hrati pa k akciji vljudno vabimo tudi bežigrajska podjetja. Skupni znesek zbranih finančnih sredstev in prispevkov bomo javno objavili. Z akcijo se boste lahko seznanili tudi na našem že skoraj tradicionalnem praznovanju Dneva Četrtne skupnosti, ki bo letos spet potekal v sklopu praznovanja Evropskega dneva sosedov, zadnji petek v maju.
  Celotni program praznovanja, ki bo tudi letos spet izjemno pester in na visoki ravni, boste našli na sredini našega glasila.
  Na koncu bi spet rad omenil našo vrlo službo za lokalno samoupravo, saj prav zaradi njih delo v Četrtni skupnosti Bežigrad tako gladko teče.

  Prijetno branje vam želim, priporočamo se za vaše prispevke za naslednjo številko in nasvidenje 31. maja, na praznovanju Dneva Četrtne skupnosti Bežigrad.

  Peter Rondaij
  Odgovorni urednik

 • Naš Bežigrad, številka 2, november 2012

  Drage Bežigrajčanke, dragi Bežigrajčani!

  Pol leta je naokrog in spet smo tu z novo številko našega mladega glasila NAŠ BEŽIGRAD.
  Z veseljem se spet oglašamo pri vas doma z zanimivostmi, novicami in tu pa tam kakšnim globljim razmislekom o življenju za Bežigradom in dobrih sosedskih odnosih na splošno.
  Vsebina glasila je kolikor se je dalo razporejena po tematskih sklopih. V tej številki želimo izpostaviti ples. Predstavljajo se vam različna bežigrajska društva in zavodi s svojimi plesnimi programi in prav škoda je, da je glasilo v tiskani obliki in da vam ne moremo te palete različnih plesov prikazati v živo.
  Uredniški odbor vas vabi, da še naprej sodelujete pri nastajanju glasila, ki je tudi vaše. Posredujte nam svoja mnenja, pripombe in prispevke. Vsak vaš odziv je dobrodošel, če je le namenjen izboljšanju našega skupnega življenju na tem koncu mesta. Na tem mestu bi vas rad opozoril na vabilo na predavanje o dobrih (sosedskih) odnosih, ki bo decembra na sedežu ČS Bežigrad.
  Pišete nam lahko na elektronski naslov glasila, dobrodošli pa ste tudi osebno na našem sedežu na Vojkovi 1.
  Iskrena hvala prav vsem, ki so prispevali k nastanku te druge številke.

  Ker se leto počasi izteka, vam v imenu članov uredniškega odbora in vseh svetnikov ČS Bežigrad od srca želim lepe praznike in srečno novo leto.

  Peter Rondaij
  Glavni urednik

 • Naš Bežigrad, številka 1, maj 2012

  Drage Bežigrajčanke, dragi Bežigrajčani!

  Pred vami je prva številka glasila NAŠ BEŽIGRAD!
  Želim vam prijetno branje in kmalu nasvidenje!

  Ob tej priložnosti vas tudi vabimo, da se nam pridružite na dnevu Četrtne skupnosti Bežigrad, ki ga bomo letos praznovali 26. maja na trgu 9. maja (pred OŠ dr. Vita Kraigherja). Dan Četrtne skupnosti Bežigrad bo letos prvič v znamenju praznovanja Evropskega dneva sosedov. Naša želja je, da bi ta dan postal tradicionalen praznik in da bomo na tak način s prijetnim programom skupaj prispevali k zmanjševanju odtujenosti, ki lahko med občani, ki živijo v urbanem okolju. Uradni program bo potekal med 10. in 15. uro. Več o vsebini programa boste našli na zadnji strani glasila.

  Peter Rondaij
  Glavni urednik

 • Kam po nasvet ali pomoč?

  Spoštovane meščanke,dragi meščani,v četrtni skupnosti smo se v tretjem letu mandata odločili, da pridemo pred vas z zgibanko s socialnega
  področja. Menimo, da informacij ni nikoli preveč, zato naj te,ki jih prebirate, koristno služijo. Obenem vam želimo srečno,zdravo in uspešno leto 2010.

  Svet ČS Bežigrad,
  predsednik Viljem Grebenc

  mol-bezigrad.pdf (pdf, 4,1 MB)