Športno kulturno društvo Gor Ljubljana

Športno kulturno društvo GOR, Ljubljana je prostovoljno, samostojno, javno in nepridobitno združenje fizičnih oseb, ki se združujejo zaradi skupnega razvijanja in širjenja hip hop kulture. Za namene delovanja v Mestni občini Ljubljana ima društvo Gor registrirano Podružnico Društva Gor, Ljubljana Center.

Svoje namene in cilje v društvu uresničujemo z izvajanjem aktivnosti na področju programa Erasmus+ (Projekt Evropa hip hopa) in z aktivnim sodelovanjem z drugimi lokalnimi organizacijami, ki delujejo na področju dela z mladimi. Z zavodom BOB soustvarjamo mladinske projekte v Mestni občini Ljubljana (NEXTival, MMU, UMM, ULCA, itd.), z javnim zavodom Sotočje pa sodelujemo pri projektu dnevnega centra Bivak. Sodelujemo tudi na raznih mladinskih in kulturnih prireditvah v Občini Medvode ter v programu kluba Jedro. Izvajamo tudi redne brakedance tečaje, treninge DJ-anja in druge dogodke, kot so King of the Concrete, Bgirls Do It Better in Cypher to the People.

 • Each One Teach One

  Enoletni mladinski projekt, ki ga društvo GOR organizira skupaj z mladimi umetniki na področju DJ-anja, repanja, grafitiranja, break danca, glasbene produkcije in produkcije dogodkov.
  Projekt ponuja medvrstniško učenje in brezplačno predajanje neformalnega znanja na področju Hip Hop-a z namenom širitve uličnega gibanja in poživljanja Ljubljanske scene.

  Each One Teach One je skozi leto 2018 razdeljen na več sklopov:

  -Od konca aprila do konca šolskega leta nas boš ujel_a v svoji četrtni skupnosti, kjer boš preko jam-ov pobližje spoznal_a orodja uličnega gibanja, bolj poznanega pod imenom Hip Hop.

  -Od konca aprila do konca šolskega leta bodo v Mladinski center ULCA potekali DJ predizbori z DJ nastopi v ŽMAUC - Od Žmauca sosed pa ud brata prjatu.
  Če te zanima rolanje glasbe - vabljen na predizbore! Več o dogodku najdeš na tej povezavi - Each One Teach One: BODI DJ

  -Ob koncu šolskega leta bomo v Mladinski center ULCA izvajali uvodne delavnice na vseh ravneh Hip Hopa. To je čas, ko boš tudi osebno spoznal_a svoje mentorje, vse veščine Hip Hopa in se priključil_a projektu.

  -V začetku avgusta, ko bo potekal mednarodni Hip Hop festival King Of The Concrete, bodo potekali vodeni ulični ogledi. Ogledali si bomo najbolj kul Ljubljanske place in turo zaključili z udeležbo na festivalu.

  -Z začetkom novega šolskega leta bomo v Mladinski center ULCA izvajali intenzivne delavnice DJ-anja, break danca, grafitiranja, repanja in glasbene produkcije.

  -S koncem novembra pa bomo skupaj s tabo oblikovali naš skupni projekt in tako zaključili super druženje.

 • King of the Concrete

  King of the Concrete je v prvi vrsti obletnica ustanovitve breakdance ekipe Flow From Below. Člani skupine že vse od leta 2008 dogodek organizirajo izključno iz lastnih sredstev, ki jih zbirajo tudi z uličnimi predstavami in s pomočjo drugih urbanih akterjev in prijateljev. Dogodek je od samega začetka zelo uspešen, predvsem zaradi kulturnega povezovanja med urbanimi umetniki ljubljanske hip hop scene, med drugim pa vključuje tudi breakdance tekmovanje in razstavo grafitov. Namen dogodka je izražanje skozi kulturo hip hopa in povezovanje tako lokalnih kot mednarodnih hip hop umetnikov.

  Mednarodni hip hop festival, z desetletno tradicijo. Programska shema festivala je še v oblikovanju.

  • Ciljna skupina: 15 - 29
  • Trajanje projekta: 2.4.2018 - 5.11.2018
  • Spletna stran projekta: https://www.facebook.com/events/1508405805955700/
  • Trajanje aktivnosti: Popoldan, Med tednom, Vikend
  • Lokacija izvajanja projekta: Ljubljana
  • Četrtna skupnost: Šiška
  • Strošek: Sodelovanje v projektu je delno plačljivo. Plačljivi bodo večerni programi v Ljubljanskih klubih.
 • Mladinski center ULCA

  Mladinski center ULCA je odprt vsak dan v podhodu glavne železniške postaje v Ljubljani (Trg OF 10) in ponuja pester in raznolik program. Center se odpira v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana, s Športno - kulturnim društvom Gor in z Zavodom Bob. Mladinski center ULCA, smo ustanovili mladi, ki prepoznavamo hip hop kulturo in mladinsko delo kot platformo za aktivno udejstvovanje v družbenih procesih.

  S centrom ozaveščamo učne procese znotraj hip hop kulture, ustvarjamo okolje za predajanje znanja, krepimo kompetence na področju načrtovanja in izvedbe projekta ter s tem zvišujemo svoje (samo)zaposlitvene možnosti. ULCA vzpostavlja varno in spodbudno vrstniško okolje, ki omogoča občutek pripadnosti. To nudi mlademu prostor izražanja, soustvarjanja, samouresničitev v nasprotju s prevladujočim trendom spodbujanja tekmovalnosti in potrošnje. Center ponuja široko paleto novih mednarodnih kulturnih programov, neformalnih izobraževalnih programov, informacijsko in infrastrukturno podporo.

  Center razširja dejavnosti v mladinskem sektorju in razvija nove dolgoročne programe, ki vključujejo mlade iz lokalnega, regionalnega in mednarodnega okolja.

  • Ciljna skupina: 10 - 29
  • Trajanje projekta: od maja 2016
  • Spletna stran projekta: www.ulca.si
  • Trajanje aktivnosti: Popoldan, Celoletno, Med tednom, Vikend
  • Lokacija izvajanja projekta: MC Ulca
  • Strošek: Brezplačno
 • Urbani park na Masarykovi

  V sodelovanju z Mestna občina Ljubljana, Snaga Ljubljana, Prostorož, Waldorfska šola Ljubljana in UAUU.Univerzalni Atelje Uličnih Umetnosti, je društvo Gor uredilo urbani park ob Masarykovi cesti.

  • Trajanje projekta: Od maja 2017 naprej
  • Spletna stran projekta: www.ulca.si
  • Trajanje aktivnosti: Kadarkoli
  • Lokacija izvajanja projekta: Ljubljana Center, na terenu
  • Strošek: Brezplačno