sreda, 4. 9. 2019

Nadaljujemo s predavanji o vrtičkanju

Na učnih vrtovih na Grbi, na Rakovi jelši in na Ježici sredi septembra nadaljujemo z zanimivimi predavanji in delavnicami za vrtičkarje.

V torek, 10. septembra 2019, vas ob 17. uri vabimo na predavanje na Učnem vrtu na Grbi z naslovom Pobiramo semena, ki mu bo sledila api-delavnica Sivkina tinktura s sortnim medom.
Predaval bo agronom in strokovnjak iz Zelenega sveta Davor Špehar, ki bo podrobneje pojasnil kako in kdaj pravilno pobiramo semena, kako jih pravilno pospravimo in skladiščimo čez zimo ter katera je najboljša zelenjava za pripravo domačih kalčkov.
Na kratki api-delavnici, ki bo sledila predavanju, boste izvedeli, kakšna je bistvena razlika med različnimi vrstami medu, na kakšen način gradimo naravno imunost, kako sivka pomaga našemu organizmu in kako si pripravimo sivkino tinkturo s sortnim medom. Delavnico bo vodila Nina Ilič iz zavoda Eneja.

Zaradi velikega zanimanja tokrat prosimo za predhodne prijave na delavnico na elektronski naslov zavod.eneja@gmail.com ali na telefonsko številko 041 377 388, najkasneje do sobote, 7. septembra.
Zbirno mesto za udeležence predavanja in delavnice bo na vhodu v vrtičkarsko območje Grba, na koncu Puhtejeve ulice.

V sredo, 11. septembra, prav tako ob 17. uri bo na vrsti predavanje na Učnem zelenjavnem vrtu na Rakovi jelši z naslovom Zeleno gnojenje – kaj je to in kako se ga lotiti. Predavali bodo strokovnjaki iz podjetja ISA Znanje. V primeru dežja predavanje odpade.

V petek, 13. septembra, pa vas ob 16. uri vabimo še na vrtičke na Ježici, kjer bo potekala delavnica Obiranje pridelkov in priprava vrta na jesen + kompostiranje ostankov, ki jo pripravljajo strokovnjaki Kluba Gaia.

Predavanja in delavnice so brezplačne! Vabljeni!