petek, 4. 10. 2019

Zaključujemo jesenski cikel predavanj na vrtičkih

Vabimo vas na zaključni predavanji za vrtičkarje ter na piknik, s katerim bomo zaključili sezono na učnem vrtu na Grbi.

V ponedeljek, 7. oktobra, ob 16. uri, v sejni sobi ČS Posavje, Bratovševa pl. 30 pripravljamo predavanje z naslovom Jesensko škropljenje in priprava sadovnjaka na zimo. Predaval bo agronom in strokovnjak iz Kluba Gaia gospod Vanes Husić.  

V torek, 8. oktobra, vas ob 17. uri vabimo na učni vrt na Grbi, kjer v sodelovanju z zavodom Eneja pripravljamo zaključni dogodek vrtičkarske sezone – Api piknik za vrtičkarje, ki bo imel poleg izobraževalne tudi družabno noto, namenjen pa bo medsebojnemu spoznavanju in povezovanju, ter izmenjavi praktičnih izkušenj.
Pridružili se nam bodo tudi predstavniki Odseka za razvoj podeželja Mestne občine Ljubljana Gorazd Maslo, Maruška Markovčič in Meliha Dizdarević, ki nam bodo predstavili delovanje odseka, izzive, s katerimi se dnevno srečujejo ter načrte za prihodnost.  

V sredo, 9. oktobra, ob 17. uri na Učnem zelenjavnem vrtu na Rakovi jelši pripravljamo predavanje z naslovom Priprava vrta na zimski počitek (in za lažji spomladanski začetek). Predavali bodo strokovnjaki iz podjetja ISA Znanje.  

Vsa predavanja so brezplačna. Vljudno vabljeni vsi uporabniki vrtičkov in ostali zainteresirani.