sreda, 25. 9. 2019

Gremo na festival za tretje življenjsko obdobje

V Cankarjevem domu bo od 1. do 3. oktobra 2019 potekal že 19. festival za tretje življenjsko obdobje, na katerem bomo predstavljali naše aktivnosti s področja skrbi za kakovostno življenje starejših.

Tudi letos skupaj z ljubljanskimi javnimi zavodi in podjetji ter nevladnimi organizacijami, katerih aktivnosti in storitve za starejše sofinanciramo, pripravljamo bogat program, s katerim bomo predstavili širok spekter dejavnosti za aktivno in kakovostno življenje v tretjem življenjskem obdobju.
Naš predstavitveni prostor bo v prvem preddverju Cankarjevega doma, hkrati pa vas vabimo še k obisku spremljevalnega programa. Izbira je zelo pestra - od obiska razstav Mestnega muzeja Ljubljana in vodenih ogledov Ljubljane – tudi z vlakcem Urban – do različnih aktivnosti v knjižnicah Mestne knjižnice Ljubljana in ogleda filma v Kinodvoru.

O festivalu

festival

Festival za tretje življenjsko obdobje je edinstvena prireditev za starejše v Sloveniji in največja tovrstna prireditev v Evropi. Je prostor povezovanja, izmenjave idej in ustvarjanja, posvečen aktivnemu staranju, izboljšanju kakovosti življenja starejših in uresničevanju solidarnosti med generacijami. Na festivalu lahko vsakdo najde zase zanimive vsebine in načine, da izrazi svoje mnenje, najde nove poti k izboljšanju življenja starejše generacije in tudi druge usmeri na to pot.
Vsako leto festival odpre vrata medgeneracijskemu sožitju, ustvarjalnosti in izmenjavi idej, časovno in vsebinsko pa se navezuje na 1. oktober, mednarodni dan starejših.
Vsi smo ena generacija! Vabljeni na Festival za tretje življenjsko obdobje!

Ljubljana, starejšim prijazno mesto

 foto

Ljubljana je starejšim prijazno mesto, saj se zavedamo, kako pomembna je skrb za kakovostno življenje meščank in meščanov v tretjem življenjskem obdobju. Zato izvajamo vrsto aktivnosti in ukrepov, s katerimi želimo zagotoviti zdravo in aktivno staranje, s posebnim poudarkom na socialni vključenosti.

 

Preberite tudi: