četrtek, 23. 5. 2019

Nova nagrada za vrtec Pedenjcarstvo

Za inovativno zasnovan vrtec Pedenjcarstvo smo prejeli nagrado OHS AWARD, namenjeno najboljšim objektom in prostorskim ureditvam po mnenju splošne javnosti.

Nagrade so podelili v okviru festivala Odprte hiše Slovenije, vrtec Pedenjcarstvo pa je bil nagrajen v kategoriji Odličen projekt. Za nagrade je bilo sicer nominiranih kar 98 projektov, ki si jih lahko do 29. maja 2019 ogledate na razstavi Arhitektura v družbi – Družba v arhitekturi v parku Tivoli.

foto
Nagrado sta prevzela podpužan prof. Janez Koželj in vodja Službe za razvojne projekte in investicije Meta Gabron

Nagrade OHS AWARD so podelili v treh kategorijah. V prvi, Odlični ustvarjalci, so nagrade prejeli posamezniki in skupine, ki so v največji meri doprinesli k odlično oblikovanemu prostoru v zadnjih 20 letih. V kategoriji Odlični projekti so jih prejeli projekti, pri katerih so uspešno sodelovali avtorji in investitorji. V zadnji kategoriji Partnerji odlične arhitekture pa so nagrade prejeli marsikdaj spregledani deležniki, ki soustvarjajo, podpirajo ali promovirajo odlično slovensko arhitekturo.

Pedenjcarstvo, vrtec z inovativno krožno tlorisno zasnovo

foto vrtec

Vrtec Pedenjcarstvo smo zasnovali in zgradili na osnovi trajnostnih načel, ki jih upoštevamo pri vsakem projektu v Ljubljani. Energetsko varčen vrtec je grajen iz lesa, z odprtim atrijem in zeleno streho, s svojimi pametnimi rešitvami pa sodi v sklop Ljubljana, pametno mesto, v katerem z mislijo na okolje in prihodnje generacije omogočamo visoko kakovost življenja meščank in meščanov. Vrtec prvi v Sloveniji ponuja tudi specializirani program za otroke z avtizmom v javni mreži vrtcev.

 

Preberite tudi: