petek, 13. 5. 2022

Odštevamo do Velo-city 2022: prikolesarite si nagrado

V okviru priprav na kolesarsko konferenco Velo-city 2022 vas vabimo k sodelovanju v digitalni kampanji “Velo-city 2022 Ljubljana: Kolesari – spremembo ustvari”. Kampanja bo potekala od ponedeljka, 16. maja, do 3. junija 2022, svetovnega dneva kolesarjenja.

Digitalna kampanja »Velo-city 2022 Ljubljana: Kolesari – spremembo ustvari« je namenjena spodbujanju kolesarjenja, njen osnovni namen pa je zbrati kolesarske zgodbe z različnih koncev sveta in povezati globalno kolesarsko skupnost s ključnikoma #VC22 in #CyclingTheChange, ki označujeta kolesarski kongres Velo-city 2022, ki bo v Ljubljani potekal od 14. do 17. junija 2022.

Kako pa vi ustvarjate spremembo?

Z zapisi uporabnikov družbenih omrežij o tem, kako sami ustvarjajo spremembo s tem, ko kolesarijo, oziroma kako s kolesarjenjem po njihovem mnenju vplivajo na družbo in okolje, bomo spoznali, kaj vsakemu od njih pomeni kolesarjenje in omenjeni slogan. Obenem bomo po svetu razširili pomen osrednje teme kongresa Velo-city 2022, prednosti kolesarjenja in lepoto Ljubljane ter tako zagotovo v slovensko prestolnico privabili še več obiskovalcev.

Z nagradno kampanjo, ki se bo začela 16. maja opoldne in zaključila 3. junija 2022 opoldne, motiviramo kolesarje, da še naprej obračajo pedala in k temu spodbudijo tudi tiste, ki tega (še) ne počnejo. S kolesarjenjem namreč lahko vsakdo prispeva k višji kakovosti življenja v mestu.

Sodelujoči, ki bodo sledili opisanim navodilom in soglašali s pravili ter pogoji kampanje, se bodo uvrstili v žrebanje, ki ga bomo izvedli na svetovni dan kolesarjenja – 3. junija 2022. Trem srečnežem bomo podelili glavno nagrado - 48-urno kartico Ljubljana Turizma Ljubljana, ki nudi številne ugodnosti, med njimi brezplačne dejavnosti, kot so:

  • obisk 20+ znamenitosti
  • prevoz z mestnimi avtobusi
  • voden ogled mesta
  • dostop do brezžičnega interneta
  • vožnjo z vzpenjačo na Ljubljanski grad
  • turistično vožnjo z ladjico po Ljubljanici
  • 4-urni najem kolesa.

Še petim izžrebancem bomo podarili darilno vrečko s praktičnimi oz. promocijskimi kolesarskimi izdelki kongresa Velo-city 2022 Ljubljana.

Izžrebanci bodo lahko nagrado prevzeli na kongresu Velo-city 2022 v Ljubljani ali jo prejeli po pošti.

Kako sodelovati?

Uporabniki Facebooka in Twitterja

1. Deli enega od videov Velo-city 2022 Ljubljana:

LUVIANA feat. SARA LAMPREČNIK: Vse spreminja se 

VELO-CITY 2022: Pričakujemo te v kolesarjem prijazni Ljubljani 

2. Napiši, kako s kolesarjenjem ustvarjaš spremembo.
3. Dodaj ključnike #VC22 #CyclingTheChange #LJzate

… in že si na dobri poti, da osvojiš nagrado!

Uporabniki Instagrama

1. Deli svojo najljubšo fotografijo na kolesu.
2. Napiši, kako s kolesarjenjem ustvarjaš spremembo.
3. Dodaj ključnike #VC22 #CyclingTheChange #LJzate

… in že si na dobri poti, da osvojiš nagrado!

Oglejte si splošna pravila in pogoje sodelovanja v nagradni igri.

O kongresu Velo-city

velo-city logo

Kongres Velo-city predstavlja največje svetovno srečanje na področju kolesarjenja, kolesarske infrastrukture, kolesarskih inovacij, varnosti koles ter družbenih in kulturnih sprememb, ki jih povzroča kolesarjenje na globalni ravni. Predstavlja globalno komunikacijsko in informacijsko platformo, katere cilj je izboljševanje načrtovanja in zagotavljanja infrastrukture za kolesarjenje in spodbujanje vsakodnevnega kolesarjenja v urbanih okoljih.

Vsako leto se je udeležijo predstavniki lokalnih, regionalnih, vladnih, nevladnih pa tudi mednarodnih organizacij ter strokovnjaki z različnih področij (mobilnosti, urbanih in infrastrukturnih politik ter prometa na splošno, varstva okolja, tehnologije, zdravja, vedenjskih sprememb …).

Preberite tudi: