ponedeljek, 11. 11. 2019

Pripravljamo že četrto Borzo lokalnih živil

V četrtek, 14. novembra 2019, bo v ABC pospeševalniku v BTC City potekala že četrta Borza lokalnih živil, ki je namenjena predvsem povezovanju lokalnih pridelovalcev s ponudniki gostinstva, hotelirji, šolami, vrtci in drugimi gospodarskimi subjekti v prizadevanjih po povečanju uporabe lokalno pridelanih surovin.

Pomemben element trajnostnega razvoja Ljubljane

Borza lokalnih živil, ki se je izkazala kot uspešen način združevanja ponudnikov in večjih kupcev Osrednjeslovenske regije, predstavlja pomemben element trajnostnega razvoja Ljubljane. Gre za sestavni del projekta Zelene nabavne verige, ki smo ga že leta 2015 zasnovali na Mestni občini Ljubljana v sodelovanju s Turizmom Ljubljana, Tovarno trajnostnega turizma GoodPlace in zadrugo Jarina na podlagi ugotovitve, da je lokalno pridelanih surovin in lokalnih, na tradiciji slonečih jedi, po katerih povprašujejo domačini in obiskovalci Ljubljane in regije Osrednja Slovenija, premalo. Z Zelenimi nabavnimi verigami, ki poleg Borze lokalnih živil združuje še KULinarični koledar in Ljubljanski zajtrk, smo zagotovili lokalno, avtentično in trajnostno naravnano gastronomsko izkušnjo tako meščanom kot gostom, možnost popestritve ponudbe hotelov in restavracij ter hkrati zaslužek pridelovalcem.

Jesenska borza zivil Kristalna palaca Ljubljana 16.11.2018 03 PhotoAlesRosa

Večkrat nagrajena Borza lokalnih živil

Borza lokalnih živil je bila že večkrat nagrajena s strani domače in mednarodne javnosti: pred nekaj dnevi je kot del Zelenih nabavnih verig prejela posebno priznanje s strani International Travel & Tourism Awards v natečaju Best food destination, ki je potekal v okviru najpomembnejše globalne turistične borze WTM v Londonu. Lani smo prejeli priznanje Premiki naprej 2018 za najboljšo izboljšavo v javni upravi, marca letos pa mednarodno priznanje Best of Cities 2019 za najboljšo trajnostno prakso v kategoriji mest, ki ga podeljuje organizacija Green Destinations na ITB Berlin.

Vabimo vas, da projekt bolje spoznate ter iz prve roke pridobite informacije o ponudbi in povpraševanju po lokalno pridelanih živilih.

 

Preberite tudi: