sreda, 19. 5. 2021

Spoznajte Čebeljo pot

V okviru obeleževanja svetovnega dneva čebel vas vabimo na voden ogled Čebelje poti, ki bo v sredo, 26. maja 2021, ob 13. uri.

Čebelja pot v Ljubljani vključuje številne zanimive točke kulturne in naravne dediščine. Po njej se bomo sprehodili in skupaj spoznali, kako je čebelarstvo pomembno za Ljubljano. Ogledali si bomo upodobitve čebel in panjev na nekaterih ljubljanskih stavbah, se sprehodili do Plečnikove hiše, kjer si bomo ogledali čebelnjak, ki ga je zasnoval arhitekt Jože Plečnik, in Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani, kjer bomo obiskali tudi Mestni čebelnjak. Vrnili se bomo pred Mestno hišo in si ogledali še razstavo – BeePathNet, kjer bomo ogled zaključili. Priložnost bo tudi za pogovor o vzpostavitvi Čebelje poti z vodjo projekta v Ljubljani, Maruško Markovčič.

Sprehod bo potekal ob vsakem vremenu. Pot ni zahtevna, je pa dolga skupaj 7 km, zato priporočamo primerno obutev. 
Število mest je omejeno, prijave so obvezne, sprejemamo jih do ponedeljka, 24. maja 2021.

Ogled bo potekal v skladu s priporočili NIJZ. 

Čebelja pot

foto

Čebelja pot smo zasnovali in odprli leta 2016 kot eno od aktivnosti v okviru projekta Ljubljana, zelena prestolnica Evrope 2016. Prvotno je bila zamišljena zgolj kot dejanska pot med posameznimi lokacijami povezanimi s čebelarstvom in čebelami v Ljubljani, skozi leta pa je postala sinonim za vse dejavnosti, povezane s čebelami in čebelarstvom v Ljubljani.

Preberite tudi: