petek, 7. 6. 2019

Vroč vikend prinaša številne ideje za kakovostno preživljanje časa v Ljubljani

V Ljubljani nas čaka lep in vroč vikend. Za vas smo pripravili nekaj idej, kako ga preživeti in ob tem uživati. Izbire je res veliko.

Piknik ob Savi

Naravno okolje ob reki Savi ponuja obiskovalcem idiličen prostor za sprostitev, rekreacijo, izobraževanje in aktivni oddih. Ob Savi vam ponujamo deset piknik prostorov. Vsak piknik prostor sprejme do največ 25 oseb, opremljen je z zidanim žarom, mizami in klopmi. Vsi prostori imajo skupno vodo in stranišča. Ob prostorih je poleg igrišča na mivki tudi velik travnat prostor za različne športne aktivnosti. V neposredni bližini piknik prostorov je v Caffe Plaža na voljo gostinska ponudba s hladno pijačo in uporabnimi paketi pijače.

Več tukaj.

RIC Sava skica
Rekreacijski in izobraževalni center je le streljaj od mesta, kjer so bili pred ureditvijo prostora barakarsko naselje ter črna odlagališča odpadkov.  

Osvežitev na Koleziji

Mestno kopališče Kolezija je zgrajeno na mestu nekdanjega kopališča, ki sega v 19. stoletje. Kot najstarejše ljubljansko kopališče ima Kolezija za sabo dolgo in zanimivo preteklost. Marsikateri Ljubljančan se je prav tam naučil plavati. 

Po 14 letih smo leta 2015 ponovno odprli nekoč priljubljeno kopališče Kolezija, ki smo ga temeljito obnovili. Kompleks zunanjih bazenov vključuje olimpijski in otroški bazen, čofotalnik, masažni bazen in obbazensko ploščad z lesenimi ležalnimi tribunami. Kopališki kompleks dopolnjuje ponudba športnorekreacijskih površin, kot so mize za namizni tenis, košarkarsko igrišče ter igrišče za odbojko na mivki. V sklopu kopališča smo uredili tudi notranja in zunanja parkirna mesta ter parkirna mesta za motorje in kolesa.

Več tukaj.

Otoki športa

V Ljubljani nimamo prav nobenega izgovora, da ne bi bili telesno aktivni. Za vse generacije meščank in meščanov smo uredili številne trim otoke in zunanje fitnes naprave, ki jih dopolnjujejo še štiri trim steze. Na teh tako imenovanih Otokih športa lahko kadarkoli po lastnih zmožnostih in željah poskrbimo za rekreacijo, sprostitev in dobro počutje.

Seznam tukaj.

Foto 1a Trim otok Vir Nik Rovan

Mladinski golf center Stanežiče

V Ljubljani smo z odprtjem mladinskega golf centra mlajšim igralcem omogočili vadbo vedno bolj popularne igre. Mladinski golf center, na katerem sta dve vadbeni zelenici in 9 kratkih lukenj, je namenjen mladim igralcem golfa in šoli golfa za ljubljanske klube in društva.

Festival Junij v Ljubljani

Na Kongresnem trgu bo od 7. do 21. junija potekal že 11. festival Junij v Ljubljani, ki prinaša številne brezplačne vrhunske umetniške stvaritve s področij plesa, gledališča in glasbe. Dopoldanski in popoldanski dogodki bodo namenjeni otrokom, večeri pa vrhunskim umetniškim dogodkom. 

180608 otvoritev festivala Junij v Ljubljani nrovan 26

Ne zamudite številnih aktivnosti v sklopu Art nouveau Ljubljana

V letu 2019 praznuje mreža RANN dvajsetletnico svojega obstoja, 10. junija pa svetovni dan art nouveauja. Ob tej priložnosti bo Art nouveau Ljubljana pripravila vrsto aktivnosti, s katerimi bo pomagala v javnosti krepiti zavest o kulturnih vrednotah in evropski razsežnosti te nam tako bližnje dediščine.

Danes otvoritev 33. grafičnega bienala Ljubljana

Satira je rdeča nit letošnjega 33. grafičnega bienala Ljubljana v organizaciji Mednarodnega grafičnega likovnega centra (MGLC). Otvoritev bo potekala v petek, 7. junija 2019, v Švicariji (Park Tivoli). Umetniški kolektiv Slavs and Tatars podpisuje izbor sodelujočih umetnikov, bienale z naslovom Vice v lisice pa bo na ogled na devetih prizoriščih v Ljubljani in bo trajal do konca septembra.

Več tukaj.

Preberite tudi: