Evropski teden mobilnosti

V Mestni občini Ljubljana že 22. leto zapored sodelujemo v Evropskem tednu mobilnosti, največji mednarodni kampanji za spodbujanje trajnostne mobilnosti, ki vsako leto poteka med 16. in 22. septembrom.

Tudi letos bomo z različnimi dnevnimi dogodki, tedenskimi dejavnostmi in trajnimi ukrepi še dodatno pozornost namenili ozaveščanju o prednostih hoje, kolesarjenja, uporabe javnega prevoza in drugih trajnostno naravnanih načinov premikanja.

Var(č)ne poti v središču letošnjega Tedna mobilnosti

Osrednja tema letošnjega Evropskega tedna mobilnosti so »varčne poti«, v Mestni občini Ljubljana pa smo slogan nadgradili v »var(č)ne poti«, saj s tem poudarjamo, da si vsa leta skupaj s sodelujočimi prizadevamo, da so trajnostne poti tudi varne. Motoriziran promet povečuje tveganja za številne neljube učinke, od prometnih nesreč do tveganj za zdravje, ki so lahko tudi prikrita oziroma se pojavijo postopoma. Temu bi se lahko izognili s premišljeno uporabo trajnostne mobilnosti, ki odpira vrata učinkovitejšemu in bolj zdravemu načinu premikanja. Hkrati želimo izpostaviti tudi finančne prednosti, ki jih tako posameznikom kot družbi dolgoročno prinese odločitev za trajnostne oblike mobilnosti.

Pester program je tudi letos namenjen vsem starostnim skupinam in raznolikim interesom meščank in meščanov. Vabljeni!