sreda, 17. 4. 2024

Deveti knjižni Sejem na zraku

Zakaj si ne bi ob svetovnem dnevu knjige podarili knjigo? Izberete si jo lahko med najboljšimi na knjižnem Sejmu na zraku, ki bo v parku Zvezda potekal v nedeljo, 12. maja, med 10. in 22. uro.

Svetovni dan knjige in avtorskih pravic, ki ga obeležujemo 23. aprila, je tudi pri nas tradicionalno povezan z nakupovanjem in podarjanjem knjig. V pisarni Ljubljane, Unescovega mesta literature v sodelovanju s skupnostjo založnikov v parku Zvezda organizirajo deveti knjižni Sejem na zraku.

Sejem je odlična priložnost, da se z obiskom, druženjem, nakupi, in podarjanjem knjig skupaj poklonimo trudu, ki je vedno znova vložen v to, da imamo toliko dobrih knjig.

V parku Zvezda bo 61 založnikov in založnic razprostrlo stojnice in mize, obložene z najboljšim, kar lahko ponudijo. Za sejem pripravljajo poseben izbor knjig s sejemskimi popusti, med njimi številne knjižne novosti. Številni založniki bodo prisotni na svojih stojnicah, na voljo za srečanja, pogovore in predstavitve knjig. Na sejemskem odru, ki se odpira točno ob 10. uri s sejemsko glasbeno budnico, se bodo do večera vrstili pogovori, branja in predstavitve knjig.

Podpisovanje in porisovanje knjig

Ob stojnicah založnikov bodo potekala podpisovanja avtorjev in avtoric.

Sejem in druženje v noč 

S sejmom v soorganizaciji Založbe Sanje praznujemo tudi Noč knjige (prav tako 23. aprila), zato bo sejem, za prijetno vzdušje osvetljen z namiznimi svetilkami, odprt do 22. ure!

Sejemski oder 

Pogovori in predstavitve knjig se bodo odvijali tudi na sejemskem odru.

Sejemska ponudba za tuje obiskovalce 

Sejem v parku Zvezda vsako leto obiščejo tudi številni tuji obiskovalci in obiskovalke in zanje bomo letos na info stojnici ponudili izvrsten nabor naših avtorjev in avtoric v prevodih.

Podrobnejše informacije in program najdete tukaj

Preberite tudi: