torek, 24. 5. 2022

Dobrodelno obarvan Študentski tek na grad

V sredo, 25. maja 2022, bo potekal že 29. Študentski tek na grad, ki bo dobrodelno obarvan. Start teka bo ob 19. uri na Prešernovem trgu, cilj pa na Ljubljanskem gradu, na Šancah.

Na teku bodo v sodelovanju s Slovensko Karitas zbirali prehranske izdelke in izdelke za osebno higieno za družine v stiski v Sloveniji. Mlade bodo osveščali o evropskem zelenem dogovoru, s katerim se je tudi Slovenija zavezala sodelovati pri preoblikovanju EU v sodobno, z viri gospodarno in konkurenčno gospodarstvo.

Študentski tek na grad je tradicionalna množična športno rekreativna prireditev, s katero študentska skupnost v Ljubljani prispeva k obogatitvi športno rekreativne ponudbe univerzitetnega mesta Ljubljana. Prvič jo je Študentska organizacija Univerze v Ljubljani organizirala leta 1994. Študentski tek na grad je ena izmed množičnih tekaških prireditev v Ljubljani z najdaljšo tradicijo. Letos bo potekal že 29-tič, kar pomeni, da je starejši od Ljubljanskega maratona.
Osnovni namen prireditve je promocija gibanja, kot ene izmed pomembnih sestavin kakovostnega življenje. Tek ni tekmovalno zastavljen, saj se ga tekači lahko udeležijo tudi brez meritve časa.

Preberite tudi: