torek, 18. 6. 2019

Gostili smo srečanje EUROCITIES delovnih skupin

V Ljubljani smo 12. in 13. junija 2019 gostili srečanje EUROCITIES delovnih skupin Urbano staranje in Dostopna mesta, v katerih aktivno sodelujemo.

EUROCITIES delovna skupina Urbano staranje deluje predvsem v smeri ozaveščanja in izboljšanja strategij za starosti prijazna okolja v evropskih mestih, s cilji izmenjave primerov dobrih praks, povezovanja in sodelovanja med mesti in vplivanjem na politiko EU na področju aktivnega in zdravega staranja.
Osrednja tema tokratnega srečanja z naslovom Zgradimo mesta, dostopna vsem generacijam (Building cities accessible to all ages) je bila dostopnost. Na srečanje je bila povabljena tudi EUROCITIES delovna skupina Dostopna mesta (WG Barrier free cities), zlasti zaradi srebrne nagrade Access City Award, ki smo jo na Mestni občini Ljubljana prejeli za leto 2018.
Priznanje smo prejeli predvsem zaradi širokega pristopa k dostopnosti, ki zajema celotno prebivalstvo. To je bilo že tretje priznanje na omenjenem natečaju (za leto 2012 smo prejeli posebno pohvalo, za leto 2015 pa bronasto priznanje), ki je še dodatno utrdilo položaj Ljubljane na samem vrhu evropskih mest na področju dostopnosti osebam z oviranostmi.
Na Mestni občini Ljubljana že vrsto let izvajamo aktivnosti, ki zagotavljajo dostopnost osebam z oviranostmi. Naše aktivnosti segajo na številna področja, od izobraževanja, športa, kulture, socialnega varstva in zdravja do prometne infrastrukture, saj je zagotavljanje dostopnosti ena izmed naših prioritetnih nalog.

 

Preberite tudi: