petek, 19. 4. 2024

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici

V okviru spomladanske okoljske akcije Za lepšo Ljubljano smo v četrtek, 18. aprila 2024, razglasili Naj blok 2023 v Ljubljani. Ta naziv so prejeli stanovalci večstanovanjske stavbe na Pavšičevi ulici 4 v Četrtni skupnosti Šiška.

Zmagovalni blok je bil zgrajen leta 1977, leta 2018 pa je bil deležen velikih investicijskih obnov, ki so obsegale toplotno izolacijo sten in podstrešja/strehe ter obnovo fasade in ogrevalnega sistema. S tem so izboljšali tudi energetsko učinkovitost, saj ima stavba zdaj energetsko izkaznico B2. V tem času so zamenjali tudi večino oken.
Naj blok je skladen z okolico, obnova je bila izvedena tako, da je fasada v prvotnih barvah. Okoliška zemljišča sicer niso v lasti stanovalcev, vendar jih vzdržujejo na lastno iniciativo, kosijo travo, zasajajo korita in podobno.
Omeniti gre še čistočo in urejenost notranjih skupnih prostorov, urejeno oglasno desko, enotne poštne nabiralnike ter zvonce/domofone. Blok ima tudi notranjo in zunanjo kolesarnico, označeno in prosto intervencijsko pot, (strmejšo) klančino za zagotavljanje dostopnosti ter skupno zbirno mesto za odpadke, na hodnikih in v skupnih prostorih pa uporabljajo senzorno luč, ki zaznava gibanje.
Pri tem gre pohvaliti tudi upravnika, podjetje Želva d.o.o., ki aktivno sodeluje s stanovalci. 

podelitev naziva Naj blok v Ljubljani

Stanovalci so prejeli plaketo in zastavo Naj blok, 20 sadik vrtnice Ljubljana in ponudbo Energetike Ljubljana za ugodnejšo električno energijo v skupnih prostorih za obdobje enega leta.

Akcija na pobudo meščana

Z akcijo Naj blok v Ljubljani smo začeli leta 2016, pobudo zanjo je dal meščan. Njen glavni namen je spodbuditi stanovalce, ki živijo v večstanovanjskih stavbah, da vsakodnevno in po svojih najboljših močeh pripomorejo k temu, da je njihov življenjski prostor odraz čistega, urejenega in okolju prijaznega sobivanja.

Naziv Naj blok nosi že 8 večstanovanjskih stavb, ki stojijo na Topniški cesti 45, Smoletovi ulici 12, 12a in 12b, Bilečanski ulici 2 in 5, Beethovnovi ulici 9, Pokopališki ulici 1, Rašiški ulici 1, Kebetovi ulici 7 in 9 ter Pavšičevi ulici 4.

 

Preberite tudi: