sreda, 27. 3. 2024

Novi brezplačni programi vadbe za začetnike

V okviru programa Ljubljana je šport to pomlad uvajamo dva nova brezplačna programa, namenjena predvsem začetnikom. To sta Gremo na funkcionalno vadbo v naravo in Gremo na jogo.

Gremo na funkcionalno vadbo v naravi

MOL Ljubljana je sport FunkcionalnaVadba Web

Funkcionalna vadba je dostopna vsem, saj poteka v mestnem okolju in je primerna za vse udeležence, ne glede na starost ali telesno pripravljenost. Ena glavnih prednosti te vadbe je, da se lahko prilagodi posameznikovim zmožnostim, starosti in telesni pripravljenosti, kar omogoča varno in učinkovito vadbo za vsakogar.
Vadba vključuje širok spekter gibalnih izzivov in tehnik, ki omogočajo krepitev vseh mišičnih skupin, spodbujajo ravnotežje, gibljivost ter skupinsko sodelovanje.
Vadba bo potekala od aprila do konca junija 2024 ob torkih in četrtkih od 17. do 18. in od 18. do 19. ure. Ob torkih bomo vadili v parku Tivoli, ob četrtkih pa na igrišču ob Fužinskem gradu.
Izbirate lahko med dvema skupinama, prva je namenjena mladostnikom (18 do 30 let), druga pa izkušenim (starejšim od 30 let).

Prijave zbirajo tukaj.

Gremo na jogo

Gremo na jogo Web

Brezplačni program Gremo na jogo je še en nov program za začetnike, ki ga uvajamo to pomlad in s katerim širimo ponudbo onkraj klasičnih oblik športne vadbe.
Joga namreč poleg različnih telesnih položajev (t.i. asan) vključuje tudi dihalne ter sprostitvene tehnike, zato velja, da je joga v prvi vrsti pot vase, saj je pozornost posameznika usmerjena navznoter.
Redna praksa joge ima številne koristi za naše telesno in duševno zdravje in je kot takšna priporočljiva za vse starostne skupine.

Vadba bo potekala od 8. aprila do 15. junija 2024:

park ob Staničevi ulici
ponedeljek od 18. do 19. ure
sreda od 9.30 do 10.30 ure

Plečnikovo letno gledališče v parku Tivoli 
ponedeljek od 17.30 do 18.30 ure
četrtek od 9. do 10. ure

Park Kodeljevo
ponedeljek od 9.30 do 10.30 ure
četrtek od 18. do 19. ure

Vsi termini v parku Tivoli ter v parku Kodeljevo so že zasedeni, prostih je le še nekaj mest za dopoldanski termin v parku ob Staničevi ulici. Prijave zbirajo tukaj

Pester nabor brezplačnih vadb

V Ljubljani zdaj nudimo že osem različnih vrst brezplačne vadbe, k udeležbi pa vabimo predvsem začetnike in tiste, ki bi bili radi bolj telesno aktivni. Poleg Gremo na funkcionalno vadbo v naravo in Gremo na jogo so to še Gremo na telovadbo, tek, cestno in gorsko kolesarjenje, golf in plavanje
Predstavitev vseh programov si lahko ogledate tukaj. Vabljeni v našo družbo!