ponedeljek, 13. 5. 2024

13. Grajski dnevi

V soboto in nedeljo, 18. in 19. maja 2024, vas vabimo na že 13. Grajske dni. Tudi letos bo obilo dogajanja za vso družino od različnih predstav, čarovniških in žonglerskih nastopov, raziskovanja gradu in ognjenega spektakla pa vse do srednjeveškega tabora. Vsi dogodki bodo brezplačni, za nekatere pa so potrebne prijave.

Lov na skrivnosti

Srednjeveški žongler. Foto: Miha Mally, LG
Foto: Miha Mally, LG

    

V soboto, 18. maja, bo mogoče razkriti marsikatero skrivnost, rešiti prenekatero uganko in spoznati številna čarobna bitja v dnevu, ki smo ga poimenovali Lov na skrivnosti. Na sporedu bo raznoliko dogajanje: od predstav, pustolovskega vodstva, čarovniških nastopov, vodenega raziskovanja gradu, žonglerskih nastopov, pa vse do ognjenega spektakla.

Srednjeveški tabor

Foto: Miha Mally, LG
Foto: Miha Mally, LG

   

V nedeljo, 19. maja, na dan odprtih vrat, pa obiskovalce vabimo, da raziščejo vse skrite grajske kotičke in si brezplačno ogledajo vse vsebine, ki jih grad ponuja. Ta dan bo nedvomno zaznamoval srednjeveški tabor v Grajskem parku, kjer ne bo manjkalo viteških turnirjev, viteške šole, plesnih nastopov, iskanja cekinov, nastopov sokolarjev in še marsičesa zanimivega iz viteškega in cesarskega življenja.

Vsi dogodki so brezplačni

Vsi dogodki v sklopu 13. grajskih dni bodo brezplačni. Za dogodke, kjer je število vstopnic omejeno, bomo spletne prijave sprejemali do zapolnitve prostih mest.

Podrobnejše informacije in program dogodkov najete tukaj

Za dostop do gradu priporočamo tirno vzpenjačo; veljala bo enotna znižana vozovnica.

V primeru dežja bodo Grajski dnevi prestavljeni na 7. in 8. september 2024.

Preberite tudi: