ponedeljek, 16. 12. 2019

Tudi v Mestni občini aktivno proti uporabi petard in nenadzorovani uporabi druge pirotehnike

V Mestni občini Ljubljana se skupaj z Mestnim redarstvom in KP Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib aktivno pridružujemo ozaveščanju o uporabi petard in drugih pirotehničnih sredstev.

POKvarjeni prazniki

Letošnji december je prinesel že sedmo plakatno akcijo “Petarde? Ne, hvala”

Uporaba pirotehnike ima posledice, ki pokvarijo praznike. Petarde živalim povzročajo veliko trpljenja, onesnažujejo okolje in lahko povzročajo hude poškodbe pri ljudeh. Zato sta se glavnim lanskim junakom pridružila tudi deček s poškodovano roko in deklica, ki se zakriva pred onesnaženim zrakom.

Akcijo podpiramo in se ji pridružujemo skupaj z Mestnim redarstvom tudi v Mestni občini Ljubljana. 

Zajeta slika5

Specialisti za mestne plakate TAM-TAM so akcijo tako kot lani ponovno ustvarili z agencijo Luna \TBWA.

Preventivna akcija »Bodi zvezda, ne meči petard.«

Namen preventivne akcije, ki sta jo skupaj organizirala Mestna občina Ljubljana in Policijska uprava Ljubljana, je bil ozaveščanje o nevarnostih uporabe petard in drugih pirotehničnih sredstev. V sredo, 11.12.2019, je v središču mesta na Prešernovem trgu potekala tradicionalna preventivna akcija »Bodi zvezda, ne meči petard!«.

V skupni akciji so mestni redarji sodelovali s policisti Policijske postaje Ljubljana Center, kjer so mimoidočim delili preventivne zloženke »Skupaj za vašo varnost« in jih ozaveščali o varni in uvidevni rabi pirotehničnih sredstev ter predvsem opozarjali o nevarnostih in posledicah njihove napačne rabe.

Akcije se je udeležil tudi župan Zoran Janković, ki je skupaj z mag. Stanislavom Vrečarjem, direktorjem Policijske uprave Ljubljana, delil preventivne zloženke.

191211 akcija Dovolj imam pokanja nrovan 008

191211 akcija Dovolj imam pokanja nrovan 007

191211 akcija Dovolj imam pokanja nrovan 006

Meščani in mimoidoči obiskovalci mesta so akcijo pozdravili in jo sprejeli zelo pozitivno.

Nadzor nad uporabo pirotehničnih sredstev v Krajinskem parku

V prihajajočih dneh bodo v KP Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib v sodelovanju s Policijo izvajali poostren nadzor nad uporabo pirotehničnih sredstev.

Prav tako se pridružujejo Mestni občini in prizadevanjem številnih organizacij, ki v tem času opozarjajo, da živali poke slišijo precej bolj intenzivno kot ljudje. V zimskem času so živali še bolj občutljive, zato jim vsako dodatno vznemirjanje predstavlja velik stres.

Na območju Krajinskega parka velja celoletna prepoved uporabe vseh pirotehničnih sredstev, tudi v času od 26. decembra do 1. januarja.

Preberite tudi: