sreda, 8. 5. 2024

Poletna počitniška varstva v Ljubljani

Otroci lahko to poletje izbirajo med najrazličnejšimi počitniškimi aktivnostmi, ki jih pripravljajo ljubljanski javni zavodi. Med drugim so jim na voljo delavnice robotike, kuhanja, šivanja in spoznavanja modnega sveta, plavanja, nogometa in drugih športnih aktivnosti, pa do snemanja filmov in fotografij, rock akademije, kiparske, gledališke, cirkuške in plesne delavnice.

Center Rog in Mala ulica: robotika, šivanje, obdelovanje lesa... 

foto canva niti blago in roke.original
Foto vir: Center Rog, Canva

   

V Centru Rog ponujajo sedem terminov počitniškega varstva za različne starostne skupine otrok.

Štiri termine izvajajo sami, in sicer:

  • Za otroke med 11. in 15. letom pripravljajo poletno šolo robotike, ki bo potekala med 5. in 9. avgustom 2024 od 10. do 16. ure. Kosilo je vključeno. 
  • Otroci med 7. in 12. letom se lahko od 8. do 16. ure udeležijo celodnevnega programa Niti, blago in roke za otroke. Na voljo so trije termini, in sicer od 1. do 5. julija, od 8. do 12. julija ter od 26. do 30. avgusta. Vključeni so vsi obroki.

Podrobnejše informacije in prijave so na voljo tukaj

Tri termine počitniškega varstva pa v Centru Rog za učence od 2. do 5. razreda izvaja Družinski center Mala ulica, in sicer:

  • od 15. do 19. julija,
  • od 22. do 26. julija,
  • od 19. do 23. avgusta.

Prijavite se lahko tukaj

Nepozabne grajske počitnice

gread pocitnice
Vir: LG

Otroci od 6. do 10. leta starosti lahko nepozabne poletne počitnice preživijo tudi za mogočnimi grajskimi zidovi! Večji del dneva bodo raziskovali grad in njegovo okolico, prosti čas pa preživljali v naravi. Na voljo sta dva programa, eden za ustvarjalne stripovske navdušence, drugi pa za privržence pustolovščin.

Varstvo bo potekalo od 7.30 do 16.30 ure. Izbirate lahko med naslednjimi termini in temama:
1. termin: od 1. do 5. julija: Zmaj v mangi: japonski strip;
2. termin: od 22. do 26. julija: Čudežno zdravilo za cesarja;
3. termin: od 29. julija do 2. avgusta: Zmaj v mangi: japonski strip.

Celodnevni program vključuje malico, kosilo in popoldansko malico. Na Ljubljanskem gradu bodo poskrbeli, da bodo imeli otroci ves čas na voljo dovolj pijače.

Podrobnejše informacije najdete tukaj

Vaje v slogu, poletna filmska delavnica Kinodvora

Utrinek s poletne filmske delavnice. Foto: Kinodvor
Foto: Kinodvor
   

Poletna filmska delavnica za otroke od 11. do 15. leta bo potekala od 5. do 9. avgusta od 9. do 14. ure. 

Otroci, ki radi snemajo in fotografirajo, bodo na delavnici pridobili nove veščine, ki jim bodo pomagale razširiti običajen pogled na snemanje in montažo kratkih videov ter okrepiti njihov osebni izraz, da bodo znali posneti tisto, kar želijo povedati.

Udeleženci bodo snemali s telefoni, tablicami in s kamero. Spoznali bodo različne aplikacije in cenovno dostopno opremo, kar jim lahko pomaga pri snemanju slike, zvoka in pri montiranju. Vadili bodo različne načine snemanja in poiskali svoj slog. 

Podrobnejše informacije in prijave najdete tukaj

Carske počitniške dogodivščine v MGML

Arheopeskovnik s Honorato. Foto: Andrej Peunik, MGML
Arheopeskovnik s Honorato. Foto: Andrej Peunik, MGML

   

Carske počitniške dogodivščine so namenjene otrokom od 6. leta starosti dalje. Obiskali bodo muzej, galerije, se igrali gledališče, se gibali na zraku in veliko ustvarjali.

Na voljo so naslednji termini in teme:

1. termin: od 1. do 5. julija, med 8. in 16. uro: Poletne muzejske dogodivščine (6+);
2. termin: od 26. do 30. avgust, med 8: in 16. uro: Poletne muzejske dogodivščine (6+);
3. termin: od 26. do 28. junija, med 8. in 16. uro: Galerijski počitniški triatlon (6+);
4. termin: od 8. do 12. julija, med 9. in 13. uro: Muzejska scena na počitnicah (8+). Udeležba je možna na posamezen dan ali cel teden;
5. termin: od 19. do 23. avgusta; med 9. in 13. uro: Muzejski izzivi (8+). Udeležba možna na posamezen dan ali cel teden.

Več informacije in prijave najdete tukaj

Poletne počitniške šole Pionirskega doma

Počitniške delavnice. Foto: Pionirski dom
Foto: Pionirski dom

   

Počitniške šole v Pionirskem domu že tradicionalno ponujajo sproščeno druženje, raznolike ustvarjalce in razigrane zunanje aktivnosti. Počitniško dogajanje bodo s svojimi programi popestrili tudi različni zavodi in društva. Počitniške šole bodo potekale na dveh lokacijah: na Vilharjevi cesti 11 in na Komenskega 9.

Posamezno šolo, ki jo vodita dva pedagoga lahko obiskuje do 12 otrok. V enem terminu potekajo sočasno štiri različne šole, na katerih bodo lahko otroci spoznali med drugim skrivnosti robotike in laboratorijev, gledališča in javnega nastopanja, rubikove kocke z Nikom Šrklecom, cirkuških vragolij, ustvarjanja stripa ter postali mali master šefi in poglobili svoje glasbeno znanje z Igorjem Leonardijem in Ano Vipotnik.

 

Ker želimo omogočiti obisk poletnih počitniških šol Pionirskega doma čim večjemu številu otrok, lahko posameznega otroka vključite v največ dve šoli.

Podrobnejše informacij najdete tukaj

Počitnice s Športom Ljubljana

Plavalne pocitnice Foto: Sport Ljubljana
Foto: JZ Šport Ljubljana

   

Plavalne počitnice 2024

Tudi letos v JZ Šport Ljubljana na Kopališču Kolezija in Kopališču Kodeljevo organizirajo plavalne tečaje za otroke.

V sklopu začetnega plavalnega tečaja se bodo otroci prilagajali na vodo ter se naučili elementarne tehnike plavanja. Uživali bodo v vodeni igri s plavajočimi didaktičnimi pripomočki ter se pod nadzorom plavalnih učiteljev spuščali po toboganih. 

Nadaljevalni tečaj poteka samo na Kopališču Kodeljevo. Otroci bodo izpopolnjevali elementarne tehnike plavanja, se učili plavalnih tehnik in skoka na glavo, se pod vodstvom igrali s plavajočimi didaktičnimi pripomočki ter se pod nadzorom plavalnih učiteljev spuščali po toboganih.

Plavalni tečaj z dejavnostmi v vodi poteka v obliki začetnega ali nadaljevalnega plavalnega tečaja in ponuja športne aktivnosti na suhem, kot so spretnostni poligoni, namizni tenis, badminton, nogomet, balinčki, odbojka, igre z didaktičnimi pripomočki; ter športne aktivnosti v vodi, ki vključujejo štafetne igre, spretnostne poligone, vodeno igro s plavajočimi didaktičnimi pripomočki ter spuščanje po toboganih pod nadzorom plavalnih učiteljev. Otroci bodo dobili tudi kosilo.

Več informacij o tečajih na Kopališču Kodeljevo najdete tukaj. Prijavnica je na voljo tukaj.

Več informacij o tečajih na Kopališču Kolezija pa so dostopne tukaj. Prijavnica je na voljo tukaj.

Aktivne počitnice v Parku Kodeljevo 2024

Na aktivnih počitnicah v Parku Kodeljevo otroke čakajo nepozabne dejavnostih v bazenu, pustolovščine na prostem in športne igre v dvorani!

V bazenu se bodo otroci lahko udeležili vodenih aktivnosti, kot so plavanje in igre s plavajočimi pripomočki, ki spodbujajo zabavo in razvoj plavalnih veščin. Na prostem bodo na voljo številne aktivnosti, med drugim tečaj rolanja, osnovni treningi atletike na stadionu, različne igre z žogo na zunanji športnih igriščih, spretnostni poligoni za razvoj motoričnih sposobnosti, orientacijski pohod in iskanje zaklada v Krajinskem parku Golovec ter raziskovanje v gozdu, disk golf in balinčki.

V dvorani se bodo otroci lahko preizkusili v različnih športnih igrah, kot so igre z žogo, namizni tenis, osnovne vaje gimnastike, štafetne igre ter različni spretnostni poligoni.

Na voljo so štirje termini: 

1. termin: od 1. do 5. julija
2. termin: od 8. do 12. julija
3. termin: od 15. do 19. julija
4. termin: od 22. do 26. julija

Več informacij najdete tukaj. Prijavnica je na voljo tukaj.

4. nogometni kamp Ljubljana 2024

Nogometni kamp foto Sport Ljubljana
Foto: JZ Šport Ljubljana

   

Šport Ljubljana v sodelovanju z ljubljanskimi nogometnimi klubi organizira Nogometni kamp Ljubljana, ki je namenjen deklicam in dečkom od 7. do 13. leta starosti. Nogometni kamp bo potekal v Športnem parku Svoboda na Gerbičevi 61, Ljubljana.

Poleg treningov nogometa na nogometnih igriščih z naravno travo, bodo otroci spoznavali tudi druge športne aktivnosti. Poseben poudarek je na gibalnih dejavnostih v Gimnastičnem centru Ljubljana, v vročih dneh pa je organizirana tudi ohladitev na Kopališču Kolezija.

Varstvo bo potekalo od 8. do 16. ure (dodatno varstvo od 7.30 do 8. ure in od 16. do 16.15 ure), in sicer v dveh terminih:

1. termin: od 22. do 26. julija
2. termin: od 29. julija do 2. avgusta

Več informacij najdete tukaj ali preko maila nogometnikamp.ljubljana@gmail.com.

Izpolnjeno in podpisano prijavnico pošljete na e-naslov: nogometnikamp.ljubljana@gmail.com.

Za počitnice v ZOO Ljubljana 

Počitnice v ZOO Ljubljana. Foto: ZOO Ljubljana
Foto: ZOO Ljubljana
   

Poletne počitnice lahko otroci preživijo tudi v ZOO Ljubljana. Namenjene so otrokom rojenim od leta 2014 do leta 2018. Počitnice bodo potekale vsak teden od 7.30 do 16.30 ure. Otroci se bodo lahko pod strokovnim vodstvom srečali z živalmi, jih nahranili ter razvijali svojo kreativnost na ustvarjalnih delavnicah. Za topel obrok in pijačo je poskrbljeno, ves čas pa bodo otroci imeli na voljo poleg vode tudi sveže sadje.

Podrobnejše informacije in navodila za prijavo najdete tukaj

Preberite tudi: