četrtek, 18. 4. 2024

V Ljubljani ni prostora za vandalizem

V zadnjih dneh smo bili v Ljubljani priča več primerom vandalizma, med drugim je nekdo namerno podtaknil požar na Športnem centru Ilirija, ki ga gradimo. Po prvi oceni je povzročil za 300.000 evrov škode.

Poleg podtaknjenega požara na Iliriji so v zadnjih dneh objestneži na več lokacijah po Ljubljani zažgali potopne smetnjake, trije mladostniki so v ukradenem avtomobilu divjali po mestu in uničevali javne površine ter urbano opremo, na nogometni tekmi med Olimpijo in Mariborom na Stadionu Stožice pa je bilo uničenih več kot 300 sedežev.
Župan Zoran Janković ostro obsoja takšna nerazumna dejanja: »Prav tako tudi kakršnokoli drugo obliko vandalizma, za katero mora veljati ničelna toleranca, kajti to je naše mesto. Upam, da bo policija čim prej našla storilce in jih ustrezno sankcionirala, mi pa bomo uveljavljali nastalo škodo, ko bo ta ovrednotena. Ne smemo pozabiti na spletno objavo o morebitnem napadu v šolah, ki je izzvala preplah v celi državi, v Mestni občini Ljubljana pa smo imeli zaradi zagotavljanja varovanja v osnovnih šolah 130.000 evrov stroškov. Tudi v tem primeru bomo od storilca, ko bo ta odkrit, terjali škodo. Pomembno se je zavedati, da v Ljubljani različni živimo skupaj, zato moramo ohranjati in krepiti vrednote, kot so spoštovanje, strpnost in tovarištvo. V dobro vseh nas," je še poudaril župan. 

vandalizem

vandalizem 1