Odprto povabilo k oddaji programskih idej za Ljubljano Evropsko prestolnico kulture 2025

Zaključen: 14. 10. 2019

Datum objave: 20. 9. 2019
Rok za prijavo: 14. 10. 2019

Ljubljana Evropska prestolnica kulture 2025 – iščejo se najbolj drzne programske ideje!

Po podpisu skupne kandidature Ljubljane s 25 občinami Ljubljanske urbane regije za naziv Evropska prestolnica kulture 2025 prejšnji teden, je Mestna občina Ljubljana danes objavila »Odprto povabilo k oddaji programskih idej za Ljubljano Evropsko prestolnico kulture 2025«. Z njim nagovarja organizacije in posameznike iz Ljubljane, regije, države, Evrope in sveta. Pripravljalci kandidature s povabilom iščejo drzne, ambiciozne in razvojno naravnane ideje, s katerimi se bo učinkovito in inovativno odgovarjalo na izzive prihodnosti.

Evropska prestolnica kulture je namreč najpomembnejša pobuda Evropske unije na področju kulture, ki pa je izrazito usmerjena v razvoj in preboje, s katerimi se trajno zvišuje kakovost življenja v regiji. To pomeni, da ne gre zgolj za umetniške in kulturne projekte, temveč za kar najširši spekter področij, s katerimi je kultura tako ali drugače povezana: znanost, izobraževanje, sociala, okolje, gospodarstvo, turizem itd. Prav zato se je Ljubljana odločila, da v proces oblikovanja kandidature vključi kar najširši spekter deležnikov. Povabilo bo odprto do 14. 10. 2019, besedilo povabila je dostopno na spletni strani www.ljubljana.si/ljepk2025.

Svojo programsko idejo lahko oddate ali pošljete tudi v tiskani obliki na naslov: Oddelek za kulturo, Mestna občina Ljubljana, Ambrožev trg 7, 1000 Ljubljana.

Sprejmite izziv in razmišljajte izven utečenih okvirjev!

Obrazci