četrtek, 6. 2. 2020

Sofinanciramo zimske počitniške programe

Na Mestni občini Ljubljana tudi letos sofinanciramo programe počitniškega varstva med zimskimi šolskimi počitnicami. Potekali bodo v tednu od 17. do 21. februarja 2020.

V okviru Javnega razpisa za sofinanciranje programov in projektov v Mestni občini Ljubljana s področja podpornih storitev v vzgoji in izobraževanju ter prostem času otrok sofinanciramo programe varstva otrok med zimskimi, poletnimi in jesenskimi počitnicami. Varstvo je namenjeno otrokom od 1. do 5. razreda osnovne šole z območja Ljubljane. Izvajalci morajo zagotoviti najmanj 9-urni dnevni program organiziranega celodnevnega počitniškega varstva, v sklopu katerega se odvijajo različne aktivnosti, otroci pa imajo v tem času zagotovljene tudi tri obroke prehrane.

Cilj sofinanciranja je, da bi bilo varstvo dostopno čim večjemu številu družin, posebej tistih, ki si za to ne morejo privoščiti posebnih izdatkov. Programi zato predvidevajo plačilo participacije do 6 evrov na otroka na dan, nekateri pa so brezplačni.

Letos sofinanciramo 6 programov zimskega počitniškega varstva za skupno največ 160 otrok. Seznam sofinanciranih programov je dostopen na spodnji povezavi.

Preberite tudi: